Hlavní obsah

Brno nás nesmí zaskočit jako loni na jaře, slíbil kouč Sparty Lavička

Praha

S pětibodovým náskokem vstoupí pražská Sparta v pondělí do ligového jara. Doma hostí Brno, které vyvolává vzpomínku na loňské jaro, kdy s tímto soupeřem prohrála a prakticky ztratila šanci na titul. „Brno nás už nesmí zaskočit, dobře se připravíme, abychom do jara vstoupili vítězně,“ slíbil fanouškům kouč lídra tabulky Vítězslav Lavička.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Sparťanský trenér Vítězslav Lavička

Článek

Start ligového jara se blíží. Máte někoho z klíčových hráčů na marodce?

Marodka je prázdná, k dispozici jsou všichni hráči a já doufám, že to tak vydrží nejméně do zápasu s Brnem.

Jaká vůbec byla zimní příprava?

Trvala sedm týdnů, ale jaká byla, ukáží až mistrovské zápasy. Osobně z ní mám dobrý pocit. Vydařily se oba přípravné bloky, ten fyzický v Třeboni i herní v Jerezu. Oproti té loňské zimě jsme odehráli víc přípravných zápasů, takže hráči měli možnost se ukázat i ještě víc sehrát.

Už máte jasno o sestavě na první zápas s Brnem?

Mohu říct, že ano a jen doufám, že nebude důvod na ní něco měnit.

V pondělí začínáte jarní část Gambrinus ligy s Brnem. Právě s ním jste loni na jaře prohráli a touha po titulu dostala prakticky rozhodující trhlinu...

Toho jsme si moc dobře vědomi. Brno je houževnatý soupeř s dobře organizovanou hrou, kvalitní obranou a má i nebezpečné brejkové hráče. Určitě v tomto duelu nic nepodceníme, nesmíme se nechat zaskočit. Chceme úspěšně navázat na vydařený podzim a co nejlépe vykročit do jara. To znamená vyhrát. Brno bude první překážkou na cestě za titulem, ale těžkých překážek je před námi na jaře čtrnáct. A to mluvím jen o lize, nikoliv o domácím poháru.

Brno ale nebylo loni na jaře jediným soupeřem, s nímž jste ztratili body a přišli o titul. Dá se s tím něco udělat?

Jsme si toho vědomi, body jsme ztráceli s relativně slabšími soupeři a pak jsme na trofej nedosáhli. Na to se vyloženě připravit nedá, ale musíme zůstat pokorní a co nejlépe se připravit na každý zápas a v něm odvést maximum.

Už ve třetím jarním kole hrajete s Plzní, vaším momentálně nejbližším pronásledovatelem. Může tento zápas rozhodnout o titulu?

Bude určitě velice důležitý a hodně napoví, ale o titulu nerozhodne. Do konce bude zbývat ještě jedenáct těžkých utkání. Podle mne se o titulu rozhodne až v závěru jara. V každém případě bude utkání s Plzní velmi atraktivním duelem pro fanoušky. Vždyť se v něm utká první tým s tabulky s druhým.

Permanentku na Spartu si koupilo na 6000 fanoušků. Očekáváte velkou podporu z hlediště? A třeba i ve chvílích, kdy se vám nebude dařit?

V první řadě bych chtěl fanouškům poděkovat za podporu v podzimní části. My na jejich podporu budeme spoléhat i na jaře a věřím, že za námi budou stát i v těžkých chvílích. Mají velikou sílu, kterou na nás z hlediště přenášejí. Uděláme všechno pro to, abychom jim dělali radost, a společně jsme pak oslavili titul.

Reklama

Související témata: