Hlavní obsah

Moje role se nemění, tvrdí nový jablonecký kapitán Loučka

Josef PešoutSport.czPrávo

Záložník Luboš Loučka patří k základním stavebním kamenům sestavy fotbalistů Jablonce. Pravidelně už několik sezón nastupoval prakticky do všech soutěžních zápasů svého týmu a měl by být tahounem i na jaře. Proto ani nepřekvapilo, že po odchodu Karla Pitáka od něj převzal kapitánskou pásku. „Moje pozice se ale nijak nemění,“ řekl Loučka v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Luboš Loučka z Jablonce se raduje z branky.

Článek

Jak se cítíte v nové roli, co se týče postavení v jabloneckém týmu?

V Jablonci jsem dlouho a svou zodpovědnost za výsledky a mužstvo si uvědomuji už spoustu let, co oblékám klubový dres. Takže nevnímám nějakou zásadní změnu. Dříve nám dělal kapitána Petr Pavlík, potom Karel Piták. A teď to přešlo na mě. Myslím, že i s kapitánskou páskou bude moje role stejná.

Jak proběhlo pomyslné předání postu kapitána?

Karel Piták mi rady nedával. Jsem snad už natolik zkušený, že by mi třeba neměl co nového říci (mírný úsměv). Odkoukal jsem od něj hodně věcí už na trávníku i v kabině, takže mi nic dodatečně říkat nemusel.

Co soudíte o obměně jabloneckého kádru?

Někteří kluci odešli, už se o tom psalo. Přišli noví a ostatní zůstali. Když to vezmu z druhé strany, tak pro celý současný kádr je velkou výzvou se dostatečně projevit a chytit šanci za pačesy.

Uvažoval jste o ambicích?

Snažíme se být v klidu. Nikdo s námi asi moc nepočítá, a to by mohla být naše výhoda. Takže jaro vidím docela pozitivně. Vnímám, že jiné kluby z horní části tabulky plánují vysoké cíle, ale ať si každý vyhlašuje, co chce. Důležitý bude začátek jarní sezóny. Kdo v lize dvakrát vyhraje, může ho to nakopnout a s ubývajícím počtem kol budou stoupat jeho šance na přední umístění.

Už ve čtvrtfinále Poháru České pošty ale narazíte v repríze loňského finále na Mladou Boleslav. Berete to jako velkou překážku při cestě za obhajobou pohárového triumfu?

Slyšel jsem úvahy, jak je škoda, že bohužel už tak brzy nás čeká nesmírně silný soupeř. Ale třeba to slůvko „bohužel" bude při vyřazení nakonec platit pro Boleslav. Byť k ní máme respekt, držíme se omšelého rčení, že kdo chce vyhrát trofej, musí při pohárovém systému porazit každého soupeře.

Reklama

Související témata: