Hlavní obsah

Olomouc čeká na posilu do útoku a rychle chce z pásma sestupu

Olomouc

Na příchod zkušeného kvalitního útočníka, který by okamžitě nahradil nejlepšího střelce týmu Michala Doležela, jenž nečekaně odešel do Jablonce bezprostředně před zahájením jarních ligových bojů, netrpělivě čekají v Olomouci.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoucký trenér Zdeněk Psotka (vlevo) a sportovní ředitel Ladislav Minář.

Článek

„Intenzivně v této věci jednáme. Konkrétní ale nebudu, neboť zatím nic není uzavřeno a podepsáno. Je však možné, že nová posila naskočí do základní sestavy už v sobotu proti Slavii. Děláme pro to maximum," řekl novinářům sportovní ředitel Sigmy Ladislav Minář.

Hanáci jsou ale připraveni i na možnost, že zkušený borec na zmíněný post nepřijde. „Může tam hrát například Ordoš, ale také někdo z trojice mladíků Rolinc, Schmidt, Chorý. V úvahu připadá i Schulmeister, který byl na odchodu z klubu, ale nakonec zůstal a připravuje se s béčkem," konstatoval olomoucký trenér Zdeněk Psotka.

Zároveň ale zdůraznil, že pokud by tolik očekávaná posila na hrot nepřišla, byla by to z jeho pohledu velká komplikace. „Všichni víme, že hrajeme o záchranu. Aby to vyšlo, pochopitelně potřebujeme dávat také góly," uvedl Psotka.

Jiné ambice Hanáci nyní podle něj nemají. „Naší prioritou je dostat se co nejrychleji z pásma sestupu a udržet konstantní výkonnost, která nám zaručí, že se tam už nevrátíme. Chceme také budovat tým, který zase bude mít hlad po úspěchu. Proto jsme do kádru zařadili několik mladých, perspektivních odchovanců, kteří ještě ligu nehráli, nebo v ní dostali minimum příležitostí. Věříme, že to pomůže. Samozřejmě, až samotná liga ukáže, zda jsme se rozhodli správně. V přípravě ale ti hráči kvalitu prokázali," dodal Psotka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice