Hlavní obsah

Kulový blesk k narozeninám: Smejkal se oblékal na trénink Boleslavi, za chvíli už byl posilou Slavie

Praha
Aktualizováno

Za takovou akci by se nemusel stydět ani Hrušínského doktor Radosta z klasického českého filmu Kulový blesk. Fotbalová Slavia získala v poslední den přestupního termínu do obrany nového stopera. V Edenu bude na jaře hostovat Michal Smejkal z Mladé Boleslavi. Naopak do středočeského klubu míří pro jarní část záložník Štěpán Koreš.

Foto: slavia.cz

Michal Smejkal, nová posila fotbalové Slavie.

Článek

Právě dnes slaví 28. narozeniny. A na originální oslavu nikdy nezapomene. „Ráno jsem vstával normálně na trénink. Převlékl jsem se. Pak si mě zavolal trenér Jarolím, že se mám zase obléknout a hlásit se v Edenu," líčí Michal Smejkal s úsměvem, jak rychle se přesun obou hráčů řešil. „Je to zvláštní dárek. Je zajímavé, že se vše sešlo v jeden den."

Jak Smejkal, tak Štěpán Koreš odcházejí do svých nových působišť na půlroční hostování bez opce. Slavia tak vyřešila absenci zraněného stopera Martina Dobrotky. Všechny formality jsou vyřízené, nový obránce může do sobotního utkání proti Olomouci zasáhnout.

„Reagovali jsme na danou situaci, kdy se nám zranil Dobrotka. Bylo potřeba pro jistotu doplnit stoperský post. Trenér Koubek požadoval posílení této formace. Vyšli jsme mu vstříc. Dokonce se nám povedlo přivést hráče, kterého sám chtěl, což mě těší," uvedl sportovní ředitel Karol Kisel pro slavia.cz.

„Jsem rád, že tady Michal je. Pomůže nám během jarní části, která bude velice náročná. Je to hotový ligový hráč, jehož můžeme kdykoliv použít," těší Kisela.

Středočeši potřebovali posílit ofenzivu

Opačným směrem naopak odchází Štěpán Koreš. „Mladá Boleslav, kterou tlačí ofenzivní část, kde má několik zraněných hráčů, za Smejkala logicky něco požadovala. Proto jsme dospěli k dohodě, že k nim půjde Štěpán. Věřím, že mu to po určitém období, které tady strávil, také pomůže," doufá sportovní ředitel Slavie.

„Štěpán může získat novou motivaci a více prostoru na hřišti, než by dostal třeba tady. Věřím, že se nám vrátí jako hotový hráč. Obě hostování jsou bez opce, takže pokud by hráči měli v létě přestupovat, tak se to bude řešit samostatně," dodává Kisel.

Smejkal si je jistý, že se sestupem ohrožená Slavia zachrání. „Kádr je hodně kvalitní. Je tady trenér Koubek, který mě zná, očekávám, že budeme podávat dobré výkony a půjdeme nahoru," věří odchovanec plzeňské Viktorie. Koubek poznal 194 cm vysokého stopera během svého dřívějšího působení právě v Mladé Boleslavi.

„Trenér asi hrál roli. Známe se delší dobu. Vytipoval si mě, proto jsem tady," tuší bývalý reprezentant do 21 let. „Nejvíc se těším na atmosféru a na stadión. Eden je nádherný, fanoušci tady pořád chodí. Pamatuji si, když Slavia získala titul, tak se tady hrálo vždycky v bouřlivé atmosféře," vzpomíná Smejkal pro klubový web.

Reklama