Hlavní obsah

Rumcajsové ze společného pokoje vystřelili Duklu poprvé na třetí místo

Praha

Sdílejí na soustředěních společný pokoj, zarostlí jsou jako Rumcajsové a svými góly v jarní premiéře proti Teplicím (3:1) posunuli fotbalisty Dukly na třetí místo Gambrinus ligy. Jakub Mareš skóre otevřel, na druhý gól přihrál právě Zbyňku Pospěchovi. Tak vysoko ještě tým z Julisky od svého návratu do nejvyšší soutěže nebyl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Mareš z Dukly během zápasu s Teplicemi.

Článek
Fotogalerie

Nejenže spolu bydlí, ještě se podobají mocným plnovousem. „Já s tím začal, rozhodl jsem se změnit image. A Zbyňa chtěl být stejně hezký jako já," kření se Jakub Mareš.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Uvidíme, co manželka, ale asi si vousy zatím nechám, když mi to takhle střílí. Sundám je teprve, když nedám gól v příštím kole na Slavii," reaguje Zbyněk Pospěch.

Sebemenší záminka je pro vzájemné hecování dobrá. „Špičkujeme se. Mary vyhrožuje, že mě v gólech dožene. Já mu říkám, že už to nemůže stihnout," líčí Pospěch.

Zatímco Mareš si připsal teprve druhou trefu v sezóně, Pospěch jich má na kontě již devět. Jen o jednu méně než dosud nejlepší střelec, dlouhodobě zraněný teplický Mahmutovič.

„Jaro teprve začíná, ale bylo by pěkné v 31 letech vyhrát krále střelců... No, Mahmutovič už asi gól nedá, stejně branek jako já mají i Litsingi a Hušbauer. Ještě to bude vyrovnané," mne si Pospěch plnovous.

Mareš porazil své rodné město

Pikantní je, že Mareš se vytáhl proti svému mateřskému klubu. „Teplice jsou mé rodné město, mám tam rodinu, kamarády. Klukům jsem jako prémii vypsal kuřecí saláty, aby byla dieta. (smích) Byl to pro mě trochu zvláštní zápas, ale podstatné je, že jsme první jarní utkání doma vyhráli, ne že já porazil Teplice," ujišťuje Mareš.

Kdyby Dukla třetí místo až do konce soutěže udržela, zahrála by si kvalifikaci o Evropskou ligu. „Když poháry vyjdou, bude to velký úspěch pro Duklu. Proč to nezkusit. Je ale těžší se nahoře udržet, než se tam dostat. Ukáže se teď na Slavii, jestli můžeme hrát vpředu tabulky," přemítá Pospěch.

„Budeme makat dál a snažit se na pohárové příčce udržet. Dál se soustředíme vždy jen na nejbližší zápas, budeme si to užívat," přizvukuje mu Mareš.

Reklama