Hlavní obsah

Znojmo - Jihlava 0:0Nováček ze Znojma zahájil jaro remízou s Vysočinou

Brno

Fotbalisté prvoligového nováčka ze Znojma zahájili jarní část sezóny bezbrankovou remízou s Jihlavou. Vysočina prodloužila čekání na venkovní výhru v nejvyšší soutěži na 20 utkání. V tomto ročníku na soupeřových hřištích získala teprve druhý bod.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jihlavský obránce Jan Mikula (vpravo) a záložník Znojma Nermin Crnkić bojují o míč.

Článek

Znojmo si v brněnském azylu vypracovalo první velkou šanci už ve čtvrté minutě. Vašíček našel přihrávkou za obranu rozběhnutého Crnkiče, bosenský záložník ale už byl hodně blízko před Blažkem a zkušený brankář mu zmenšil střelecký úhel.

Znojmo se přes větší aktivitu a územní převahu do vyložených střeleckých pozic nedostávalo. Na konci poločasu vyzkoušel Blažkovu pozornost tvrdou ránou Srb Reljič, posléze těsně nad pálil Lacko.

Po změně stran byla mnohem nebezpečnější Jihlava. Její povedenou akci z 55. minuty zakončil Koloušek nepřesnou střelou. Záložník Vysočiny se za chvíli opět ocitl ve slibné příležitosti, ale pokusem doprostřed branky gólmana Hrubého nepřekvapil.

Domácí nakonec museli poděkovat za bod Hrubému, který v poslední minutě vyrazil Kosakovu skákavou střelu i následnou Kukolovu dorážku. Znojmo tak před pouhými osmi stovkami diváků ani napodruhé v tomto ročníku na Jihlavu nevyzrálo a po podzimním debaklu 0:4 znovu vyšlo střelecky naprázdno.

1. SC Znojmo - Vysočina Jihlava 0:0
Rozhodčí: Jech - J. Paták, Ratajová. ŽK: Lacko - Kučera. Diváci: 805.
Znojmo: Hrubý - Helísek, Odehnal, Hnaníček, Mudra - Lacko, Buchta - Reljič (63. Cihlář), Haurdič (82. Liener), Crnkič - Vašíček. Trenér: Kalvoda.
Jihlava: Blažek - Mikula, Krejčí, Šourek, Vaculík - Marek, Koloušek (82. Jungr) - Masopust (71. Kosak), T. Kučera, Kukol - Harba. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: