Hlavní obsah

Příbram - Bohemians 1905 1:0Řezníček zařídil Příbrami cennou výhru nad Bohemians

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Řezníček 1 : 0
Záznam online reportáže

Příbram

Fotbalisté Příbrami vstoupili do jara cennou domácí výhrou 1:0 nad posledními Bohemians Praha 1905. Sestupovým pozicím se tak vzdálili na rozdíl tří bodů. O jediný gól se po pohledné individuální akci postaral v prvním poločase Jakub Řezníček. Klokani podeváté za sebou v první lize nevyhráli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Příbrami Jakub Řezníček (vlevo) a Michal Vepřek z Olomouce - ilustrační foto.

Článek

Souboj týmů bojujících o záchranu sliboval spíše urputný boj, ovšem fanoušci měli možnost vidět ofenzivní podívanou. Už ve čtvrté minutě skórovala po standardní situace lednová akvizice hostů Kuklys, ale sudí odmávali ofsajd.

Následné minuty pak patřily domácí Příbrami. Nejprve Zemanův centr propadl až na tyč a Řezníčkovu dorážku skvěle zlikvidoval brankář Berkovec. Hned vzápětí pak Zeman nastřelil hlavou břevno.

Bohemians odpověděli znovu po standardní situaci, kdy Brabec po dobrém náběhu našel Lietavu, ale jeho střela v pádu nebyla dost důrazná. Krátce na to slovenský útočník zdálky pálil mnohem lépe, ale těsně vedle.

Klíčový okamžik přišel ve 34. minutě. Po chybě v rozehrávce Bohemians se míč dostal k Řezníčkovi, ten se kličkou zbavil zkušeného stopera Brabce a trefil se z dvaceti metrů do šibenice. Byl to jeho první ligový gól po 15 měsících. Příbram měla ještě do poločasu dobré šance Jugase a Mišůna, ti však skóre nenavýšili.

Po změně stran střílel těsně vedle Hora, na druhé straně neuspěl v pádu Řezníček, celkově však tempo z první půle opadlo. Bohemians si sice v poslední dvacetiminutovce vytvořili převahu, ale bez větší šance, když centry nenacházely jejich útočníky.

1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
Branka: 34. Řezníček. Rozhodčí: Ardeleánu - Kovařík, Hrabovský. ŽK: Zeman, Volešák, Hruška - Vaitkunas.
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn - T. Pilík, Volešák (90. Stratil), Krbeček, Zeman (83. Mareš) - Slepička (69. Tarczal), Řezníček. Trenér: Čuhel.
Bohemians: Berkovec - Pauschek, Brabec, Šmíd, Vaitkunas (82. Nerad) - Hora (69. Klavík), Rada, Jindřišek, Kuklys (63. Moravec), Bartek - Lietava. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články