Hlavní obsah

Prokoukli je, a tak tepličtí mistři přípravy narazili hned na Julisce

Praha

Trochu šok. Přes zimu rozšířili kádr o další cizince, všech sedm přípravných zápasů vyhráli. Zdálo se, že fotbalisté Teplic jsou optimálně nachystáni hájit i na jaře třetí místo, které jim po podzimu v ligové tabulce patřilo. Jenže hned v premiéře mistři přípravy vybouchli. Na Julisce ještě Severočeši nikdy nevyhráli a nesvedli to ani v pátek večer. Dukla zvítězila 3:1 a přeskočila Teplice na třetí místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický trenér Zdeněk Ščasný

Článek

Především díky početné cizinecké legii se stali podzimním hitem Gambrinus ligy. Jenže role favorita fotbalistům Teplic nesvědčí. Nevyhráli již pět ligových duelů v řadě.

„Na podzim jsme měli prakticky úplně nový tým, byli jsme neokoukaní. Teď už nás soupeři trochu prokoukli, jsou na nás lépe připravení," uvědomuje si teplický kapitán Milan Matula.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Teplice dokázaly porazit i Plzeň, jenže od chvíle, kdy se jim ve 13. kole na Spartě vážně zranil aktuálně nejlepší ligový střelec Mahmutovič, v lize už ani jednou nezvítězily...

„Aidin měl fantastickou formu, ale nechceme se na jeho absenci koukat. Myslím, že dokážeme zlobit i bez něj," doufá Matula.

Jenže produktivita týmu v lize poklesla. Proto do útoku přišel Slovinec Bratanovič. Dokáže Mahmutoviče nahradit?

Bratanovič potřebuje čas

„Šanci, jakou měl, by Aidin proměnil. Bratanovič ovšem potřebuje čas. Musíme si uvědomit, že Mahmutovič se tady rozehrál na hostování v Ústí. Stejně jako Džeko - a dnes válí za Manchester City. Víc mi vadí Salami, který zakončuje lajdácky. Všiml jsem si toho již na tréninku den před zápasem, a na Dukle zase. Tím se sráží sám," láteří trenér Zdeněk Ščasný.

Jeho tým již do přestávky třikrát inkasoval, přitom sám měl šancí několik. „Vést jsme měli my, ale vedení se ujala Dukla. Upozorňoval jsem hráče, že na nás bude výborně připravená. My přitom prvních dvacet minut vůbec neplnili to, co jsme měli, chtěli jsme hrát jen dopředu. Tam se všechno rozhodlo," štve Ščasného.

„Na to, že jsme hráli venku, jsme si vytvořili šancí dost. Když je ale zahazujeme, nedá se na výhru pomýšlet. Naše hra byla sympatická, ale prohráli jsme zaslouženě," dodává kouč.

Reklama

Související témata: