Hlavní obsah

Tecl zařídil Plzni výhru v Ostravě. David i Marek Jarolímové skórovali, zápas ale vítěze neměl

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté mistrovské Plzně zvítězili v premiérovém utkání jarní části Gambrinus ligy v Ostravě 2:1. Oba góly Západočechů vstřelil útočník Stanislav Tecl. V 17. kole také remizovala Mladá Boleslav v Liberci 2:2. V zápase se gólově prosadil jak liberecký Marek Jarolím, tak mladoboleslavský David Jarolím. Debutant na lavičce Středočechů Karel Jarolím slavil bod, jeho tým totiž v Liberci prohrával 0:2. V pondělí kolo zakončí duel Sparty s Brnem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Milan Petržela z Plzně (vlevo) a Davor Kukec z Baníku Ostrava bojují o míč.

Článek
Fotogalerie

Přes deset tisíc fanoušků bylo v Ostravě zvědavých, jak si povede v zimní přestávce přebudovaný Baník proti mistrovské Plzni. Viktoria ve čtvrtek remizovala v Evropské lize s ukrajinským Šachtarem Doněck 1:1. Jediný gól zařídil Tecl. A stejný střelec se postaral i o vítězství na Bazalech.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Úvodní gól vstřelil třiadvacetiletý útočník ve 23. minutě po rohovém kopu. Ve druhé půli se pak rodák z Jindřichova Hradce prosadil znovu. Po centru Kovaříka posunul v pokutovém území míč na Tecla Řezník a plzeňský útočník přidal druhý gól.

V té době už mezi tyčemi na druhé straně hřiště nestál Kozáčik, nýbrž ostravský odchovanec Bolek. Slovenský brankář se zranil ve 34. minutě při souboji s Hořavou a domácím Frydrychem a ještě před koncem úvodního poločasu musel být střídán.

Když dvanáct minut před koncem zápasu dostal za druhou žlutou kartu červenou Vengřínek, zdálo se, že je zápas rozhodnutý. Na začátku závěrečné desetiminutovky si ale naběhl na Štěpánův centr Svěrkoš a hlavou snížil. Na vyrovnání už ale Ostravané nedosáhli a zůstávají tak společně s Bohemians 1905 na sestupových příčkách. Plzeň se přiblížila vedoucí Spartě na rozdíl dvou bodů, Pražané však mají k dobru pondělní dohrávku s Brnem.

Boleslav remizovala v Liberci

Na lavičce Mladé Boleslavi si v Liberci odbyl premiéru trenér Karel Jarolím. A v 55. minutě se mračil na svého synovce Marka Jarolíma, k němuž propadl vysoký míč a tváří v tvář brankáři Divišovi uspěl střelou do horní části branky. Zvyšoval tak na už dvoubrankový rozdíl. Úvodní gól vstřelil po Jarolímově centru z rohového kopu jeho spoluhráč Pavelka.

Zápas měl dramatickou koncovku. O tu se postaral syn trenéra David Jarolím, který zakroutil míč ze standardní situace tak šikovně, že balón zastavila až síť za Kovářovými zády. Středočeši se snažili vyrovnat a v první minutě nastavení se jim to podařilo. Jarolím přihrál do pokutového území Nešporovi, který si prvním dotykem balón zpracoval a druhým ho nechytatelně poslal do brány.

Společně se závěrečným hvizdem nepochopitelně tvrdě fauloval Šultes Frýdka, a přestože již sudí Paták ukončil zápas, udělil Šultesovi druhou žlutou kartu a vzápětí také červenou.

Program 17. kola:
Pátek
Dukla - Teplice 3:1
Sobota
Znojmo - Jihlava 0:0
Příbram - Bohemians 1905 1:0
Slovácko - Jablonec 1:0
Olomouc - Slavia 5:1
Neděle
Ostrava - Plzeň 1:2
Branky: 81. Svěrkoš - 23. a 56. Tecl.
Liberec - Ml. Boleslav 2:2
Branky: 50. Pavelka, 55. Marek Jarolím - 71. David Jarolím, 90.+1 Nešpor.
Pondělí
18:00 Sparta - Brno

Reklama