Hlavní obsah

Hrubý zachránil Znojmu bod, Blažek vychytal 139. nulu

Brno

Znojemští fotbalisté byli po většinu utkání lepším týmem, avšak nakonec málem nebrali v jarní premiéře Gambrinus ligy s Jihlavou ani bod. O to, že na ukazateli skóre zůstal po závěrečném hvizdu bezgólový stav, se v poslední minutě notně přičinil brankář Jihomoravanů Vlastimil Hrubý, který zlikvidoval bravurním zákrokem tutovku Kosakovi a s přispěním spoluhráčů vzápětí i Kukolovu dorážku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Znojma Vlastimil Hrubý v akci v zápase s Jihlavou.

Článek

„Jsem moc rád, že jsem mužstvu pomohl. Člověka to zahřeje na srdci. Prohrát gólem ze závěrečné minuty by bylo hrozné," říkal po zápase Hrubý, který spoustu času jen prostál na brankové čáře. „Je pravda, že jsem jinak moc práce neměl. Snažil jsem se pořád trochu hýbat, naštěstí letos není na konci února tak krutá zima jako v jiných letech," potěšilo ho.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Také Jihlavští měli oporu v brankáři. Jednačtyřicetiletý veterán Jaromír Blažek vychytal hned v úvodu ve stoprocentní šanci Crnkiče a jedenáct minut před koncem vzal na poslední chvíli z hlavy míč střídajícímu Cihlářovi. „Fotbal trochu plakal, zápas stěží snesl ligové měřítko. Asi k tomu přispěla i komorní atmosféra na brněnském stadiónu. Ani jeden tým si moc střeleckých příležitostí nevytvořil. Chtěli jsme tři body, ale i jeden bereme. Moc děkujeme za podporu našim fandům, kteří byli slyšet víc než ti znojemští," vzkázal.

Blažek se stal rekordmanem

Blažek uhájil po 139. v nejvyšší soutěži čisté konto a stal se tak rekordmanem české ligy. O jednu vychytanou nulu předstihl Vaniaka. „Tak na to jsem si během zápasu ani nevzpomněl," přiznal. „Bude to tím, že chytám tak dlouho. Ještě nekončím, pár dalších nul bych rád přidal. Až na nějaké menší bolístky se pořád cítím zdravotně dobře," usmíval se.

Slova chvály našel pro Blažka i jihlavský kouč Petr Rada. „Hlavně na začátku zápasu nás podržel. My jsme odehráli první půli špatně, prakticky jsme neohrozili soupeřovu bránu. Bylo vidět, že ani jeden tým nechtěl prohrát. V kabině jsem v pauze klukům trochu domluvil a po změně stran už jsme byli směrem dopředu trochu odvážnější. Nakonec jsme paradoxně byli k vítězství blíž. Prohra by ovšem byla pro Znojmo vzhledem k průběhu střetnutí hodně hořká," připustil.

Znojemští sice byli v brněnském azylu domácím celkem, ale jejich trenér Leoš Kalvoda se zdráhal označit plichtu za ztrátu. „Každý bodík bereme, důležité je, že jsme neprohráli. Do přestávky jsme byli lepší, avšak před jihlavskou brankou jsme nebyli příliš nebezpeční. Vašíček to měl na hrotu těžké, ale čekal jsem od něj malinko víc. Ve druhém poločase jsme přestali trochu běhat a v závěru nás naštěstí podržel Vlasta Hrubý. Nerozhodný výsledek je tudíž asi zasloužený," mínil Kalvoda.

Reklama

Související témata: