Hlavní obsah

Petr se poprvé za Slovácko trefil. Netušil, že připravil Špita o stou nulu

Uherské Hradiště

Premiérovým gólem v dresu Slovácka zařídil týmu z Uherského Hradiště tři body v jarní premiéře fotbalové Gambrinus ligy proti Jablonci. Záložník Jakub Petr netajil po výhře 1:0 značnou spokojenost.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Po zápase se Slováckem byl jablonecký trenér Roman Skuhravý smutný.

Článek

„Jsem šťastný, že mi to tam konečně spadlo. Po Divišově přihrávce stál přede mnou les protihráčů, ale povedlo se mi propálit balón do sítě. Rychlá branka nám moc pomohla a mně zvedla sebevědomí. Kéž by to takhle pokračovalo i v dalších zápasech," přál si spokojený Petr. Překvapilo ho, že překazil jabloneckému gólmanovi Špitovi jubilejní stou nulu. „Tak o tom jsem neměl ani páru," přiznal s úsměvem.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Petra pochválil i kouč Slovácka Svatopluk Habanec. „Podal vysoce nadstandardní výkon. Vedle zisku tří bodů to pro mě bylo největší pozitivum tohoto zápasu. A velmi solidně zahrál také Diviš," ocenil ofenzívního středopolaře, který do Hradiště v zimě přestoupil ze slovenské Senice.

Slovácko v tabulce dostihlo sedmý Jablonec. „I my už máme 22 bodů, a tak nás snad čeká klidnější jaro než v minulých sezónách," těšil se Habanec.

Novák a Kubista selhali, smutnil Skuhravý

V jablonecké kabině po střetnutí tak dobrá nálada zdaleka nepanovala. „V bojovném zápase jsme bohužel nezachytili začátek. Nahromadili jsme tři chyby po sobě a byl z toho vedoucí gól domácích. Značné problémy nám v úvodu dělal i urostlý Došek. V pauze jsme si k tomu v kabině něco řekli a po změně stran jsme si vypracovali pět či šest nadějných situací, z nichž jsme mohli vyrovnat. Jenže kupříkladu Novák či Kubista je nevyřešili vůbec dobře," smutnil trenér Severočechů Roman Skuhravý.

Litoval, že jeho celku chyběl vykartovaný obránce Vít Beneš. „Ten by na Doška svým důrazem platil," byl přesvědčený.

Poprvé za Jablonec nastoupil v ligovém duelu po poněkud bouřlivém přestupu z Olomouce útočník Martin Doležal. „Bohužel se nám utkání na Slovácku nevydařilo. V úvodu jsme si nepohlídali odražený míč a pak se nám přes veškerou snahu už nepodařilo vyrovnat. Mrzí mě to, vždyť jsem měl v hledišti rodinu i kamarády. Taky jsem ovšem na tribuně zahlédl jeden transparent, na němž jsem si přečetl, že jsem zrádcem Sigmy. Ten asi kamarádi nepřinesli," usmál se trpce.

Doležal chce na nevyvedenou premiéru rychle zapomenout. „Za týden už musíme doma s Baníkem bodovat naplno," předsevzal si.

Reklama

Související témata: