Hlavní obsah

Liberec - Ml.Boleslav 2:2Boleslav smazala v Liberci dvoubrankovou ztrátu, v nastavení srovnal Nešpor

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Pavelka 1 : 0
55. Jarolím 2 : 0
71. Jarolím 2 : 1
90. Nešpor 2 : 2
Záznam online reportáže

Liberec

Fotbalisté Liberce remizovali v úvodním jarním kole první ligy s Mladou Boleslaví 2:2. Severočeši v souboji pohárových aspirantů vedli na startu druhé půle 2:0 po dvou slepených brankách Davida Pavelky a zimní posily Marka Jarolíma. Jeho bratranec v dresu hostí David ale poté snížil a v nastavení srovnal Martin Nešpor. Nerozhodně tak skončil rodinný souboj Jarolímů mezi libereckým Markem a mladoboleslavskými Davidem a jeho otcem Karlem, který prožil na lavičce hostů soutěžní premiéru po návratu do české ligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Isaac Sackey (vlevo) a Jiří Štajner z Mladé Boleslavi bojují o míč.

Článek

Boleslav se díky remíze udržela v tabulce o bod před Libercem na pátém místě. Severočeši nevyhráli ani druhý soutěžní zápas jara, ve čtvrtek podlehli 0:1 v Evropské lize Alkmaaru, na jehož hřišti se příští týden představí v odvetě.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Liberec měl na rozdíl od Boleslavi v nohách už jedno soutěžní utkání, ale na hostech nebyla nerozehranost patrná a začali aktivněji. V osmé minutě se dostal do šance Chramosta, ale liberecký brankář Kovář dobře zmenšil úhel a mladoboleslavského útočníka vychytal.

Slovan nasadil novou posilu nizozemského ofenzivního záložníka Luckassena, žádnou vyloženou šanci však během první půle neměl. Po přestávce ale znovu potvrdil, že má druhé poločasy v této sezoně silnější.

Od příchodu z kabin uběhly jen čtyři minuty, když Marek Jarolím rozehrál rohový kop a nabíhající Pavelka z druhé vlny trefil míč přesně do růžku branky. Liberecké vedoucí gól nabudil a ze necelých šest minut se radovali podruhé. Dlouhý nákop doputoval až k Marku Jarolímovi, který ho poslal špičkou kopačky do sítě.

Hostující kouč Karel Jarolím poslal na hřiště druhého útočníka Nešpora místo Štajnera, který se v prvním zápase U Nisy od svého odchodu z Liberce neprosadil. Zdálo se, že je hotovo, ale hosté se nevzdali. V 71. minutě přímý kop Davida Jarolíma doplul až do sítě a v závěru korunoval velký tlak vyrovnáním z otočky střídající Nešpor svým devátým ligovým gólem.

17. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 2:2 (0:0)
Branky: 49. Pavelka, 55. M. Jarolím - 71. D. Jarolím, 90.+1 Nešpor. Rozhodčí: M. Paták - Wilczek, Moláček. ŽK: Sackey - Štajner, Kysela, Dosoudil, Šultes. ČK: 90.+3 Šultes. Diváci: 3102.
Liberec: Kovář - Frýdek, Kováč, Rajnoch, Fleišman - Sackey - Šural, M. Jarolím, Pavelka (87. Obročník), Luckassen (74. Kolár) - Budnik (80. Pimpara). Trenér: Šilhavý.
M. Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Janíček - D. Jarolím, Ščuk - Bořil (66. Magera), Štajner (60. Nešpor), Štohanzl (80. Šultes) - Chramosta. Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: