Hlavní obsah

Také Sparta jde do akce, proti Brnu bude odrážet atak Plzně

Praha

Jako poslední jde v jarní premiéře do akce lídr Gambrinus ligy. Fotbalisté Sparty v dnešní dohrávce 17. kola hostí od 18:00 na domácím hřišti Brno a musejí reagovat na atak druhé Plzně, která se jim výhrou v Ostravě přiblížila na dva body. Naopak Zbrojovka hraje o přežití, má stejně bodů jako předposlední Baník. Utkání vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Vítězslav Lavička během přípravného utkání s Jabloncem.

Článek

Podceňovat Brno se nevyplácí. Vždyť právě na hřišti Zbrojovky loni na jaře Sparta odpískala titul a Brno se výhrou nad ní definitivně zachránilo.

„Víme, jakou komplikaci nám Brno způsobilo loni, takže se připravujeme zodpovědně a chceme odstartovat vítězně," ujišťuje pro klubový magazín Sparta do toho! trenér Vítězslav Lavička, že rok stará lekce nabádá sparťany k ostražitosti.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Sledovali jsme je během zimní přípravy, takže víme o jejich solidních výsledcích. Mají dobře organizovanou hru, na čemž si zakládá trenérský tým Brna. Je to houževnatě hrající tým s šikovnými hráči a velmi dobrými protiútoky, musíme být obezřetní, aby nás nezaskočili," plánuje Lavička.

Chybí Vácha, náhrada je připravena

Během zimy připravil mužstvo na to, že v jarní premiéře bude postrádat potrestaného záložníka Lukáše Váchu.

„Mělo to vliv, i když jsme jeho absenci v úvodním ligovém duelu začali zohledňovat až na herním kempu ve Španělsku. Varianty, které jsme zkoušeli, nám daly pozitivní odpověď, že máme kvalitní zastupitelnost na tomto postu," avizuje Lavička.

Váchovo místo by měl zaujmout exbrněnský Lukáš Mareček.

Letenští se už startu jara nemohou dočkat. „Určitě se těším na atmosféru, kterou nám fanoušci vytvářejí. Nejen na domácím hřišti, ale i u venku, kde nás v hojném počtu podporují a pomáhají. Může to znít jako klišé, ale oni jsou slyšet a pomáhají k tomu, aby Sparta byla úspěšná," líčí Lavička.

Reklama

Související témata: