Hlavní obsah

Sparta - Brno 4:0Sparta si se Zbrojovkou hladce poradila a vede ligu znovu o pět bodů před Plzní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Kadeřábek 1 : 0
30. Lafata (penalta) 2 : 0
53. Lafata 3 : 0
90. Vacek 4 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Plzeň na ně nedělní výhrou v Ostravě zatlačila, fotbalisté Sparty však bez problémů zareagovali. V dohrávce 17. kola Gambrinus ligy doma porazili zachraňující se Brno 4:0 a obnovili svůj pětibodový náskok v čele tabulky. Naopak Zbrojovka zůstává třetí od konce se stejným bodovým ziskem jako předposlední Baník. Dvě branky vítězů dal kapitán Lafata, jednu Kadeřábek a Vacek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha David Lafata během utkání 17. kola Gambrinus ligy proti Brnu.

Článek
Fotogalerie

Letenští před startem jara neprohráli už 18 ligových zápasů za sebou - poslední porážku mu loni 22. května v 28. kole minulé sezóny připravilo právě Brno.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Aby podobné blamáži předešla, začala Sparta svižně. Dočkal hned ve třetí minutě hledal před odkrytou brankou Krejčího, ale Pernica zasáhl včas.

Moc dlouho ovšem Zbrojovka neodolala. Krejčí se sice při centru zranil a musel střídat, z následného rohu si ovšem Dočkal připsal již dvanáctou asistenci a hlavičkující Kadeřábek zase první gól v sezóně. Domácí měli výraznou převahu, Lafata trefil v akrobatické pozici břevno. Své chvíle se ovšem dočkal vzápětí. Janotka srazil Costův centr rukou a kopala se penalta, z níž sparťanský kapitán vstřelil svůj jubilejní 130. gól v nejvyšší soutěži.

A to ještě mohlo Lafatu mrzet, že mu Dočkal nepřihrál před prázdnou brankou. Po přestávce si všechno vynahradil a v 52. minutě se prosadil hlavou po Costově centru. Skórovat mohl i exbrněnský Holek, po jehož hlavičce míč dvakrát poskočil na břevně. Lídr tabulky si už ale výhru pohlídal. Na 4:0 ještě v samotném závěru upravil střídající Kamil Vacek.

Kotalův tým se tak dál topí. Na hřištích soupeřů je Zbrojovka krotkým hostem. Brno v této sezóně získalo venku pouze 3 body po remízách v Jablonci, na Slavii a na Bohemians. V devíti zápasech vstřelilo jen šest branek. Celkem pak v posledních 22 ligových zápasech venku nevyhrálo, naposledy získalo na soupeřově hřišti tři body v srpnu 2012 v Plzni.

Dohrávka 17. kola:
Sparta - Brno 4:0 (2:0)
Branky: 17. Kadeřábek, 30. Lafata z pen., 52. Lafata, 90. Vacek
Rozhodčí: Jílek - Pospíšil, Gallo. ŽK: Dočkal - Schuster, Janotka, Šisler, Šumbera. Diváci: 7532.
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Mareček, Matějovský (68. Bednář), Hušbauer - Dočkal, Krejčí (17. Přikryl) - Lafata (82. Vacek). Trenér Lavička.
Brno: Hladký - Pernica, Schuster, Keresteš (59. Šisler) - Buchta, Fischer, Zavadil, Lutonský - Janotka (78. Hyčka), Markovič (71. Kroupa), Šumbera. Trenér Kotal.

Reklama

Související témata: