Hlavní obsah

Drn vzal Lafatovi hattrick, i tak už je Mahmutovičovi v patách

Praha

Klidně mohl dát hattrick, hlavně kdyby netrefil břevno nebo mu spoluhráč Dočkal v tutové pozici před osamoceným brankářem včas přihrál. „Bořek se na mě podíval, ale míč mu skočil a už mi nemohl přihrát. Trošku nás tam zradil jeden drn, ale dneska to nevadí,“ líčil trojnásobný ligový král střelců David Lafata. Fotbalová Sparta na úvod jara porazila Brno 4:0, její kapitán si připsal dvě trefy, celkem už v lize nasázel 131 gólů a znovu bojuje o korunu pro nejlepšího kanonýra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha David Lafata oslavuje třetí gól během utkání 17. kola Gambrinus ligy.

Článek

Před startem jara jste vyhlásil, že budete stíhat nejlepšího sparťanského podzimního střelce Hušbauera. Teď už máte devět zásahů stejně jako on.

Příště se to třeba povede Pepovi. Hlavně je důležité, že nějaké góly dáváme. S Brnem jich sice mohlo být víc, ale zaplaťpánbůh, že tam něco spadlo.

Sledujete tabulku střelců? Už jen jeden gól vám chybí na dlouhodobě zraněného Mahmutoviče.

Já tabulku kanonýrů moc nesleduju. Víc mě zajímá celková ligová, ve které je Sparta první. Ale vím, jak na tom jsem.

Nechcete snad tvrdit, že nevíte, kdo tabulku střelců vede...?

Tohle zrovna vím, před startem jara mi to připomněli. Aidin Mahmutovič z Teplic dal deset gólů. Ale rozhodně to nefunguje tak, že bych přišel domů a hned kontroloval tabulku střelců.

Svůj první gól jste dal z penalty. Při rozběhu jste se hodně zpomalil, nebál jste se, že rozhodčí nechá exekuci opakovat?

To bych přece musel zastavit, což jsem neudělal. Nevím, až to někdy rozhodčí odpíská, tak se prostě bude penalta opakovat.

Loni na jaře jste v Brně ztratili titul. Mysleli jste na to?

Trenér nám to připomněl. Ale to bychom si mohli říkat o více zápasech. Hlavně jsem rád, že jsme vyhráli, navíc před domácím publikem.

Dokázala hladká výhra, že je Sparta na jaro dobře připravená?

Takhle bych to nestavěl. Samozřejmě, první zápas se nám povedl, ale uvidíme, jak to bude vypadat v dalších zápasech. Už teď se musíme začít soustředit na sobotní derby na Bohemce. Doufám, že nějaké rezervy ještě máme. I Brnu jsme mohli dát víc gólů, šance jsme si na to vytvořili.

Nejlepší střelci fotbalové ligy:
10 - Mahmutovič,
9 - Litsingi (oba Teplice), Hušbauer, Lafata (oba Sparta), Pospěch (Dukla), Nešpor (Mladá Boleslav),
8 - Hubník (Jablonec), Doležal (Olomouc/Jablonec), Tecl (Plzeň),
7 - Kerbr (Slovácko),
6 - Ščuk (Mladá Boleslav), Bednář (Sparta),
5 - Rybalka (Liberec), Harba (Jihlava), Vaněk (Jablonec), Krejčí (Sparta).

Reklama

Související témata: