Hlavní obsah

Kató je stále v kómatu

Motocyklista Daižiro Kató zůstává po nedělní nehodě v úvodním závodě mistrovství světa silničních motocyklů v japonské Suzuce v kómatu a jeho stav je nadále kritický.

Foto: internet

Japonský jezdec Daižiró Kató.

Článek

Mistr světa z roku 2001 v kubatuře do 250 ccm stále bojuje o svůj život a jeho příbuzní spolu s členy týmu Honda probděli u postele sedmadvacetiletého závodníka v nemocnici ve městě Jokaiči noc.

"Je stále v kómatu. Od poslední noci se nic podstatného nezměnilo. Nepřetržitě je v péči lékařů, ale zatím nenabyl znovu vědomí," oznámili agentuře Reuters Katóovi zaměstnavatelé ze stáje Honda.

Pořadatelé zkoumají videozáznam

Japonský motocyklista havaroval hned na začátku nedělního závodu třídy MotoGP v Suzuce v rychlosti přes 200 km/h a utrpěl vážná zranění hlavy, krku a zad. Organizátoři závodu se na základě videozáznamu pokouší zjistit, proč Kató narazil v nájezdu do šikany do zdi a zcela zdemoloval svůj motocykl.

Hned po havárii označili lékaři za klíčových příštích 48 hodin. "Je těžké dělat nějaké lékařské prognózy, protože je stále v kómatu. Jezdci ale regenerují někdy překvapivě rychle. Doufáme, že v příštích 24 až 48 hodinách udělá rozhodující pokrok," přál si dnes šéf lékařů Claudio Macchiagodena.

Reklama

Související témata: