Hlavní obsah

Hladký start Sparta zaplatila ztrátou Krejčího a Dočkala

Praha

Snad až příliš hladce vstoupili podzimní půlmistři do jarní části Gambrinus ligy. Fotbalisté Sparty porazili Brno 4:0 a dál si udržují pětibodový náskok před Plzní. „Snadné utkání to bylo až v době, kdy jsme soupeře zlomili,“ poukázal trenér Vítězslav Lavička. Na bezproblémové premiéře shledal jen dva mínusy. Zahození řady šancí a především zranění reprezentanta Ladislava Krejčího.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný záložník Sparty Praha Ladislav Krejčí během utkání s Brnem.

Článek

Museli za tři body odevzdat daň. Záložník Krejčí odpajdal do šatny už po sedmnácti minutách. „Láďovo zranění mě velmi mrzí. Podle prvních zpráv od lékařů odstoupil kvůli problémům se zadním stehenním svalem. Musí podstoupit vyšetření, které teprve ukáže, jak moc je to vážné," kabonil se kouč Vítězslav Lavička.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Trest za čtyři žluté karty si proti Brnu odseděl Vácha, v sobotním derby na Bohemce ho vystřídá Dočkal. Místo Váchy hrál Mareček a zraněného Krejčího zastoupil Přikryl.

Pro derby v Ďolíčku bude muset trenér zálohu trochu přeskupit, zřejmě i vzhledem ke zranění Krejčího. „Lukáš Mareček odehrál velmi dobrý zápas. Byl platný pro tým, odvedl dost práce a měl i efektivní věci v kombinaci dopředu. Jsme rádi, že si Lukáš Vácha odpykal karetní trest a bude k dispozici, ale druhý Lukáš zaslouží pochvalu. Jsou to příjemné starosti," avizuje Lavička.

Dočkal se také Vacek

A to se ještě ukázal také střídající Vacek, který přidal čtvrtý gól. „Všichni jsme měli velkou radost, že Kamil korunoval výsledek. Gól jsme mu moc přáli za jeho pracovitost, na tento okamžik čekal delší čas," vyzdvihl Lavička přínos hráče, který se po návratu z Itálie složitě vrací do bývalé formy.

Méně už kouče těší, že jeho chlapci spálili spoustu šancí. Vzhledem k výhře 4:0 je to však nakonec moc nemrzelo. „Za dobrým výsledkem jsme šli od úvodní minuty aktivní hrou. Praktikovali jsme to, o co se snažíme dlouhodobě a přinášelo nám úspěch i na podzim. Donutili jsme soupeře k chybám, z toho jsme těžili," pochvaluje si Lavička.

Loňský šok tentokrát nedopustili

Sparta si tak nezopakovala rok starý šok, kdy loni na jaře ztratila v Brně šanci na titul. Neprohrála už 19 ligových zápasů za sebou - poslední porážku jí loni 22. května v 28. kole minulé sezóny připravila právě Zbrojovka.

„Loňské jaro bylo dostatečným varováním, abychom zápas nepodcenili," potvrdil Lavička, že hořkou porážku mužstvu před pondělním duelem připomínal.

Reklama

Související témata: