Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: V jarní premiéře Olomouc na dálku přestřílela Spartu

Praha

Dvě kanonády, jedna šokující a druhá vcelku očekávaná, zpestřily první jarní kolo fotbalové Gambrinus ligy. Olomouc zaskočila Slavii a smetla ji 5:1, Sparta potvrdila první příčku výhrou 4:0 nad Brnem. Hráči Sigmy a Sparty proto vévodí ideální jedenáctce 17. kola podle Sport.cz. Oba kluby dodaly po třech fotbalistech, dva Dukla, po jednom Plzeň, Mladá Boleslav a Znojmo.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Článek

Červenobílí se přes zimu vyzbrojili na bitvu o záchranu, na Hané ovšem byli již po pár minutách zralí na ručník. Olomouckou palbu řídili debutanti Depetris a Zahradníček, neztratil se ani Pospíšil, navrátilec z Plzně.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Letenští poměrně brzy zlomili odpor Zbrojovky. Ofenziva Sparty měla tradičně velkou podporu od krajních obránců, Kadeřábek gól dal, Costa na jeden nahrál. Předvedl se také trojnásobný král střelců Lafata, jemuž o jedno břevno unikl hattrick.

Dukla hrála přímou bitvu o třetí místo s Teplicemi a již do přestávky je třemi góly vyřídila. Mužem zápasu byl teplický odchovanec Mareš, na první gól mu nahrál obránce Božič.

Druhá Plzeň přivezla tři body z Ostravy, kde vyhrála o gól díky dvěma trefám kanonýra Tecla. Znojmo uhrálo bezbrankovou plichtu se Znojmem především díky brankáři Hrubému. V Liberci se konal sjezd rodiny Jarolímů. Otce Karla na lavičce Mladé Boleslavi potěšil syn David, trefil se i synovec Marek v dresu Slovanu, který se do ideální jedenáctky jen těsně nevešel.

Sestava 17. kola fotbalové Gambrinus ligy podle Sport.cz:
Hrubý (Znojmo) - Kadeřábek (Sparta), Božič (Dukla), Costa (Sparta) - Zahradníček (Olomouc), Pospíšil (Olomouc), D. Jarolím (Mladá Boleslav), Mareš (Dukla) - Depetris (Olomouc), Tecl (Plzeň), Lafata (Sparta).

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články