Hlavní obsah

Zlín poprvé na jaře vyhrál, odneslo to Slovácko

Fotbalisté Zlína se po osmi zápasech a poprvé na jaře dočkali výhry. V jihomoravském derby porazili v sobotu Slovácko 1:0, za což vděčí trefě útočníka Jana Žemlíka, který ve 20. minutě rozhodl o vítězi šestého vzájemného zápasu obou týmů v nejvyšší soutěži.

Článek

V prvním poločase byli aktivnější hráči Zlína, kteří mnohem častěji zaměstnávali hostující zadáky i gólmana Drobisze. Ten nejprve včas vyběhl proti Klinkovi až za hranici vlastní šestnáctky a rázným odkopem uklidil balon do bezpečí. Po další akci domácího celku odvrátil Jelínkův centr před nabíhajícím Zapletalem kapitán Slovácka Palinek.

Hosté poprvé a v úvodním dějství naposledy ohrozili gólmana Kořínka ve 14. minutě, ale Nezmarova střela doprostřed branky nemohla přinést změnu skóre.

Naopak ve 20. minutě si gólovou radost užili fotbalisté Zlína. Na začátku povedené akce stál výborně hrající Janíček, po jehož nahrávce odcentroval do pokutového území Zapletal a nabíhající Žemlík zblízka překonal Drobisze.

Po půlhodině se Zlínští usadili v šestnáctce slováckého mužstva a Drobisz měl spoustu práce. Krátce po sobě ale dokázal zlikvidovat hlavičky Činčaly a Žemlíka, které mířily k tyči. Do druhé půle poslal hostující kouč Molnár do hry Ordoše a Ivanu, kteří hru Slovácka na chvíli oživili. S pěti brankami nejlepší střelec Molnárova týmu Ordoš vyzkoušel Kořínkovu pozornost hned po třech minutách pobytu na hřišti.

Zlínští se pak zaměřili na pozornou defenzivu a čekali na brejky. Po jednom z nich se dostal do velmi dobré střelecké pozice aktivní Klinka, ale balon z jeho pravačky skončil těsně nad břevnem, neujala se ani Činčalova dalekonosná rána.

Hosté sice byli častěji na polovině Zlína, přesto gólman Kořínek v nervózním závěru moc práce neměl. Slovácko tak ani na třetí pokus nedokázalo na zlínské Letné skórovat.

Zlín - Slovácko 1:0 (1:0)
Branka: 20. Žemlík. Rozhodčí: Šedivý - Ondo, Hojsík. ŽK: Janíček - Malár. Diváci: 3088.
Zlín: Kořínek - Janíček, Koubský, Kroča, Hubáček - Zapletal (80. Červenka), Vrtělka, Činčala (78. Dobeš), Jelínek - Klinka, Žemlík (70. Bača). Trenér: Hapal.
Slovácko: Drobisz - Procházka (75. Petržela), Rajnoch, Pavlík, Palinek - Dostálek, Jarolím, Polách, Čoupek (46. Ordoš) - Nezmar (76. Ivana), Malár. Trenér: Molnár.

Reklama

Související témata: