Hlavní obsah

Drnovice zaskočily Liberec

Drnovičtí fotbalisté se v sobotu poprvé dočkali výhry v Liberci. Radovali se z ní ve svém jubilejním desátém zápase pod Ještědem. Naopak domácí opouštěli hřiště skleslí: nečekanou prohrou zřejmě přišli o naději na pohárovou Evropu.

Článek

Liberečtí začali vlažně, jakoby se domnívali, že se soupeř porazí sám. V prvním poločase prakticky neohrozili branku Drnovic. Pouze ve 14. minutě Papouškův centr z trestného kopu mířil do branky, ale gólman jej Bureš vyrazil na roh. Naopak hosté, kteří byli u míče dřív se dostali do dvou velkých příležitostí. Po Holendově nahrávce nejdřív trefil Adamec tyč liberecké branky, pak se po rohu Drnovic a hlavičkovém souboji dostal do obrovské šance Ševela, který byl u odraženého míče dříve než brankář Čech, ale z pěti metrů překopl domácí branku.

Do druhého poločasu nastoupil místo Doška v domácím dresu Zápotočný. Jenže Grigův žolík tentokrát vyšel naprázdno. Liberečtí se snažili častěji o střelecké pokusy, ale ty končily buď mimo, nebo si s nimi lehce poradil Bureš.

V 55. minutě unikl po křídle Adamec a Holenda, který zůstal nekrytý před brankou, hlavou otevřel skóre. Hra Liberce se utápěla v bezradnosti. Jediný náznak šance přišel po akci Ančice, jehož přihrávka po zemi proběhla malým vápnem Drnovic, ale míč nikdo nezasáhl.

A chvíli na to udeřili hosté podruhé. Podnikli brejk do rozhozené obrany Liberce, Holub našel Holendu, který si pohrál s Polákem a přízemní centr před branku zakončil Smutný. Jeho první ligová trefa znamenala průlomový úspěch Drnovic. Mazurův tým odčinil domácí prohru s Příbramí a na půdě favorita se přiblížil záchraně.

Domácí trenér Griga ještě poslal do hry dalšího útočníka Hološka, ale ke zvratu to nevedlo. Pouze v 85. minutě po centru Kisela hlavičkoval Hološko zblízka do Burešovy náruče.

Liberec - Drnovice 0:2 (0:0)
Branky: 55. Holenda, 72. Smutný. Rozhodčí: Adámek - Petřík, Goňa. ŽK: Došek, Kisel - Smutný, Bureš, Gába. Diváci: 4505.
Sestavy:
Liberec: Čech - Šinglár (60. Ančic), Lukáš, Košťál, Janů - Papoušek, Polák, Kisel, Pudil (73. Hološko) - Slepička, Došek (46. Zápotočný). Trenér: Griga.
Drnovice: Bureš - Ševinský, I. Zbožínek, Schindler, V. Čáp - Vojtíšek (54. Smutný), Ševela, Gába, Adamec (75. Víšek) - Holub (88. Holomek), Holenda. Trenér: Mazura.

Reklama

Související témata: