Hlavní obsah

Toho gólu si cením, byl vítězný, špitl Necid

Praha

Pro fanoušky Slavie se stal opět miláčkem. Tomáš Necid těsně před půlí zvýšil vedení Slavie nad Duklou na 2:0 a jeho přízemní střela se nakonec ukázala jako vítězná.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický střelec Tomáš Necid.

Článek

„Cením si toho gólu, protože byl vítězný. Křikl jsem si na Boudjemaau a on mi dal perfektní míč. Chtěl jsem ho dát k zadní tyči, ale netrefil jsem to dobře, naštěstí tam skončil," šeptal rozechvělým hlasem Tomáš Necid. Když přišla řeč na jeho poslední trefy před odchodem do Ruska, marně lovil v paměti... „Nevím, asi Teplicím." Zápas trefil, že dal dva góly, si nepamatoval.

Duklu načal svým gólem už po čtvrt hodině stoper Michal Smejkal. „Perfektní centr, nikdo mě neatakoval," liboval si. „Dnes jsme oproti Olomouci zahráli dobře v obraně a to rozhodlo o našem úspěchu. Určitě to je pro nás hodně cenná výhra," dodal.

Velmi zklamaný byl hostující útočník Zbyněk Pospěch. „V první půli jsme udělali dvě individuální chyby a dostali dva góly. Víc šancí Slavia neměla. Bohužel ta první byla moje. Neuhlídal jsem Smejkala. Můj gól pak přišel už pozdě, i když jsme byli ve druhé půli lepší. Myslím si, že se měla kopat penalta za faul na mne, kdy jsem byl stržen za dres," říkal smutně. K aféře s údajnými ovlivněnými výsledky v přípravných zápasech na Kypru jen podotkl... „Něco se psalo, ale to jde mimo nás."

Trenér Dukly Luboš Kozel byl naštvaný na výkon v první půli. „Byli jsme až příliš bohorovní, udělali jsme dvě chyby. Ta druhá přišla, když jsme se dostávali do hry a nakonec z ní padl rozhodující gól zápasu. Po změně stran jsme se zlepšili, pomohlo tomu i vyloučení Vošahlíka. Náš kontaktní gól přišel pozdě. Nemyslím si, že by se na nás měla prohra nějak podepsat. Věřím, že nás vyhecuje, jako ta podzimní od Slavie. Prohrát se může, ale mne mrzí, že jsme Slavii vítězství darovali," říkal smutně Kozel.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články