Hlavní obsah

Lafata překonává milníky jako Jágr. Tak to jsem ještě talent, směje se kapitán Sparty

Praha

Je Jaromírem Jágrem českého fotbalu. Legendární hokejista v sobotu dosáhl jako sedmý v historii NHL hranice 700 gólů. Také David Lafata (32) kosí jeden milník za druhým. Kapitán Sparty sehrál v derby na Bohemians 1905 svůj 300. zápas v nejvyšší soutěži, navíc mu chybí už jen jedna trefa, aby vyrovnal ligový rekord Horsta Siegla v počtu branek (133). „Tak to jsem ještě talent, když jsem jako Jarda Jágr,“ smál se tomuto přirovnání Lafata, který je o deset let mladší než 42letý Jágr.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha David Lafata oslavuje vedoucí gól na 2:1 během utkání 18. kola Gambrinus ligy, Bohemians 1905 a AC Sparta Praha.

Článek

Stejně jako na podzim jste porazili Bohemku 2:1, stejně jako na podzim jste vstřelil vítězný gól.

Žádný rozdíl mezi nimi nedělám. Oba byly vítězné, za tři body. Hodně důležité.

Odehrál jste svůj 300. ligový zápas, navíc stíháte Horsta Siegla.

O jubilejním startu jsem se dozvěděl až v týdnu od našeho mluvčího Ondry Kasíka. A pokud jde o Siegla, Horst má snad sto gólů ještě z federální ligy, takže jeho stíhání je bezpředmětné. (smích)

Také jste se spolu se spoluhráčem Hušbauerem dotáhl na čelo tabulky střelců.

Pohled na tabulku střelců je sice pěkný, ale také bezpředmětný. Důležitější je tabulka celková. A je škoda, že je teprve 18. kolo a ne konec sezóny.

Před startem jara jste tvrdil, že od reprezentace už nic neočekáváte. Jak vás povzbudila nominace nového kouče Pavla Vrby na středeční duel s Norskem?

Udělala mi radost, protože jsem ji už opravdu moc nečekal. Rád přijedu.

Budete však mít o to méně času, abyste se připravil na příští ligové kolo, šlágr jara proti Plzni.

Není to tak velké narušení. Liga se bude hrát až v neděli. Hodně hráčů v nominaci je dobrá vizitka pro Spartu. Hlavně odehrát zápas národního týmu bez zranění.

Plzeň už sledujete?

Na její pohárový zápas v Doněcku jsem se chvíli díval. A fandil jí, teď už je to náš jediný zástupce v pohárech. A bez šance není ani teď proti Lyonu.

Reklama

Související témata: