Hlavní obsah

Na fotbal jsem byl pořádně nadržený, smál se jablonecký spasitel Beneš

Josef PešoutSport.czPrávo

Lepší jarní premiéru si jablonecký fotbalový stoper Vít Beneš asi přát nemohl. Nedlouho před koncem zápasu s Baníkem Ostrava si naskočil na rohový kop a důraznou hlavičkou rozhodl o vítězství Severočechů 1:0. Tím nejvýraznějším způsobem tak ozdobil svůj návrat do sestavy poté, co v prvním kole po zimní pauze chyběl na Slovácku kvůli trestu za vyloučení z konce podzimu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost jabloneckých fotbalistů po gólu Víta Beneše (druhý zleva).

Článek

„Pykal jsem za červenou kartu z utkání se Spartou. Moc mě mrzelo, že mám nucenou ligovou pauzu až do začátku března. Ale byl jsem tak fotbalově nadržený, že jsem se na Baník moc těšil," usmíval se po bitvě Beneš, jenž je pevným článkem základní jablonecké jedenáctky. „Nikdo si ale nemůže být pozicí v mužstvu jistý, musel jsem o ní znovu zabojovat v zimní přípravě," podotkl střelec jediné branky zápasu.

Uznal, že domácí se na nejtěsnější vítězství hodně nadřeli. „Některé standardky jsme nerozehrávali dobře. Máme sice pár signálů v zásobě, ale když je chceme zrealizovat, tak se to většinou nedaří. Pro nás hlavičkující je lepší, když kluci kopnou míč do vápna a my si balón najdeme," rozjímal Beneš, který na sebe vzal už poněkolikáté roli zakončovatele.

„Rád se vysouvám na hrot, ale zpravidla jen při standardkách. Někdy na útočné polovině zůstávám, když vidím, že spoluhráči jsou připravení za mě zaskočit vzadu. Naši útočníci tentokrát moc šancí neměli, ale nejsme z toho smutní. Hlavně, že jsme vyhráli," usmíval se hrdina zápasu.

Komňacký dál sleduje kariéru bývalého svěřence

Ostravský trenér František Komňacký střelce gólu Víta Beneše dobře zná, protože ho před několika lety při svém působení v Jablonci zabudoval do zdejšího týmu. A kouč přiznal, že dál sleduje kariéru hráče, který nyní porazil jeho současný klub.

„Ze začátku jsme po Víťově příchodu z průměrného Kladna k němu měli v Jablonci dost připomínek. Beny se ale pak výrazně zlepšil a výkonnostně vyrostl. Je silný v soubojích, neprohrává je, nebojí se míče a dokazuje, jak je platný v obranné i útočné fázi. Hra Jablonce bez něj, jako minule na Slovácku, a s ním, je jiná," konstatoval protřelý trenér.

Navzdory tomu, že ho Beneš zarmoutil porážkou „jeho" Baníku, mu prorokuje světlou perspektivu. „Je jedním z těch hráčů, kteří mohou zaklepat na dveře národního týmu, a může být o ně zájem i v zahraničí," dodal Komňacký na adresu jabloneckého fotbalisty.

Reklama

Související témata: