Hlavní obsah

Dvě šance za jedenáct minut, přesto to sobecký Nigerijec od spoluhráčů i trenéra schytal

Teplice

Objevil se na hřišti na posledních jedenáct minut, ale i tak se prodral do dvou velkých šancí. Nic z nich nebylo, což ovšem fotbalisty Teplic zase až tolik moc mrzet nemuselo, neboť i tak vyprovodili Hanáky s čtyřbrankovým přídělem. Přesto to po závěrečném hvizdu debutující Nigerijec Chukwuma Chukwudi od teplických spoluhráčů schytal. Od trenéra také...

Foto: Facebook

Nigerijský útočník Teplic Chukwuma Chukwudi.

Článek

„Udělat něco takového za bezbrankového stavu, nebo při jednogólovém vedení, asi bych ho hned na hřišti zavraždil," rozpálila zkušeného Štěpána Vachouška promarněná možnost, kdy devatenáctiletý Nigerijec běžel sám na olomouckého gólmana Zlámala, ale namísto přihrávky na Nivalda, před nímž už zívala úplně prázdná brána, sobecky vystřelil do boční sítě.

„Chápu ho. První zápas, hned velká šance a možnost vstřelit branku, kterou bychom mu všichni určitě přáli, ale tohle se prostě nedělá," neměl Vachoušek smilování pro mladíka, který rozšířil teplickou cizineckou legii a právě proti Olomouci na pár minut okusil, jak chutná česká liga.

Ani trenér Ščasný ho pro novu akvizici, která za mužstvem doputovala až na poslední chvíli z Indie, nenacházel.

„Nejsem ten, kdo by čekal na nějaké pozápasové hodnocení, takže jsem mu vyčinil hezky za tepla. Musí se koukat na mužstvo, partu, kamarády a v takové příležitosti prostě Nivaldovi nahrát. A to bez ohledu na to, že jsme vedli o čtyři branky a do konce chyběly dvě minuty," netajil, že Chukwuma Chukwudi dostal okamžitě co proto.

Přitom netajil, že se původně rozhodoval mezi Chukwumou a Salamim. „Bylo to ale prosté. Pokud by o výsledku nebylo rozhodnuto, šel by na hřiště Salami, i když v posledních zápasech zahazoval spoustu šancí. Vedli jsme však o čtyři branky, takže jsem ukázal na Chukwudu."

Chukwudi má velký talent

Jedenáct minut stačilo africkému legionáři, který se upsal Teplicím už uprostřed zimy, ale vzhledem k problémům s pracovním povolením nemohl s mužstvem cestovat na kyperské soustředění, aby o sobě dal vědět.

„Věděl jsem, koho bereme. Byl u nás, vyzkoušeli jsme ho, zahrál si i přípravný zápas. Promptně se stačil dostat do dvou velkých šancí a ukázal, co v něm je," vzal mladého legionáře teplický trenér nakonec na milost.

Ví totiž, jaký talent se v mladíkovi, který figuruje v kádru nigerijské reprezentační dvacítky, skrývá. A to přesto, že Chukwuma Chukwudi fotbalově vyrostl v Indii, kde od 12 let hrál v Sesa Football Academy patřící ligovému klubu, který trénuje jeho otec.

„Dostal jsem na něho doporučení od kamaráda, s nímž jsem pracoval v Panathinaikosu Atény. Měli jsme o něho zájem už v létě, ale tehdy ještě k přestupu nedošlo," připomněl Ščasný, že zahraniční akvizice pro Teplice pečlivě vybírá.

„Hráče znám, vedení je doporučuji, vím i, jaké jsou jejich ceny. Ale jedno říci mohu - ty ceny jsou úplně jiné, než u českých hráčů," opětovně zdůraznil, že nákupy v cizině se Teplicím vyplácí. Finančně i fotbalově. Mladý Nigerijec toho bude určitě dokladem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články