Hlavní obsah

Cítil zklamání, ale pak zlomil soupeře dvěma góly. Hattrick dám jindy, řekl Wágner

Plzeň

Nebýt jeho, kdo ví, jak by to s fotbalisty Plzně proti Znojmu dopadlo. Forvard Viktorie Tomáš Wágner během pár minut na trávníku zlomil odpor solidně hrajícího nováčka dvěma zásahy, poté útočil i na hattrick. Především díky jeho trefám slavila Plzeň prvoligovou výhru 3:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Tomáš Wágner.

Článek

Při stoprocentním jarním vytížení vašeho konkurenta Stanislava Tecla se očekávalo, že proti Znojmu dostanete příležitost na hrotu vy. Byl jste naštvaný, že jste nebyl mezi vyvolenými?

Byl jsem zklamaný, nebudu říkat, že ne. To jsem však pokaždé, když nenastoupím v základu. Tohle nebyla to výjimka. Je to ovšem rozhodnutí trenéra, které musím respektovat.

Tušil jste, že půjdete do hry hned od začátku druhého poločasu?

Trenér mi ve 40. minutě řekl, ať se jdu rozcvičovat. Věřil jsem, že bych mohl jít na hřiště hned.

Byla pro vás úleva, když jste po pár minutách vsítil gól?

Samozřejmě, hraje se vám pak líp. Měl jsem velkou chuť dát gól. Měl jsme na to dost času, věřil jsem, že nějaký stihnu. Že to bylo tak brzo, bylo jen dobře.

Byl jste blízko hattricku. Mrzí vás hodně nastřelená tyč?

Po dvou rychlých gólech jsem doufal, že dám i třetí branku. Bohužel jsem dal tyčku. Hattrick dám holt jindy.

Znojmo v závěru zápas zdramatizovalo. Obával jste se, že vyrovná?

Asi by se to týmu, který je tak zkušený, jako my, nemělo stávat. Bylo to ale proti Znojmu těžké, hrálo dobrý fotbal. Na nás byla znát únava z těžkého utkání v Doněcku, nepřidalo nám ani následné cestování. Znojmo nám sice vstřelilo na konci dva góly, jenže tři body bereme my. Jsou pro nás moc důležité.

Reklama

Související témata: