Hlavní obsah

Franěk má za neodpískanou penaltu na Slavii pozastavenou činnost

Předsedkyně komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR Dagmar Damková pozastavila činnost sudímu Pavlu Fraňkovi za neodpískaný pokutový kop proti Slavii v pátečním duelu 18. kola Gambrinus ligy s Duklou. Podle Damkové se mělo stažení Zbyňka Pospěcha, kterého se dopustil slávistický obránce Michal Smejkal, pískat. Červenobílí nakonec vyhráli 2:1.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Slávistický obránce Michal Smejkal (vlevo) v souboji s útočníkem Dukly Zbyňkem Pospěchem. Vpravo přihlíží záložník Luboš Kalouda.

Článek

Už v 11. minutě za stavu 0:0 zatáhl Smejkal Pospěcha ve vápně za dres a zamezil mu tak, aby se po rohovém kopu dostal ke střele. Rozhodčí Franěk však zákrok přehlédl a nechal pokračovat ve hře. O tři minuty později právě Smejkal poslal Slavii do vedení.

"Mělo dojít k nařízení pokutového kopu. Obránce Slavie Smejkal se v souboji s hostujícím Pospěchem jednoznačně provinil držením za dres. Rozhodčí Franěk v této situaci pochybil," stojí v prohlášení Damkové.

Komise rozhodčích o dalším postupu rozhodne 6. března na pravidelném zasedání, na němž bude hodnotit výkony všech arbitrů z úvodních dvou jarních kol. Mimo jiné bude řešit případ ze 17. kola, kdy rozhodčí Tomáš Kocourek s asistentem Patrikem Filípkem přehlédli, že hráči Baníku dosáhli v utkání s Plzní regulérního gólu. Oba mají rovněž pozastavenou delegaci.

Reklama

Související témata: