Hlavní obsah

Šok v Edenu! Koubek tři dny po výhře nad Duklou skončil, sešívané bude trénovat Holanďan Pastoor

Praha

Šok je slabé slovo. Fotbalisté Slavie v pátek porazili v malém pražském derby Duklu, její trenéři jsou ovšem od pondělka na dlažbě... Vršovický klub s okamžitou platností odvolal hlavního trenéra Miroslava Koubka a společně s ním i celý jeho realizační tým - asistenty Knoflíčka i Šimurku. Novým koučem byl jmenován sedmačtyřicetiletý Nizozemec Alex Pastoor, který už v úterý povede v Edenu první trénink a představí své asistenty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Koubek už fotbalisty pražské Slavie nepovede.

Článek
Fotogalerie

Takový vyhazov si Miroslav Koubek nezasloužil. Ve chvílích nejvyšší nouze se Slavie ujal, aby ji vyvedl z mizérie, do níž upadla. Během zimní přestávky se dokonce vzdal reprezentační devatenáctky, jen aby se mohl naplno věnovat Slavii. Po příchodu nových akvizic byl přesvědčen, že s ní vykročí za záchranou a v nejvyšší soutěži ji spasí. V jarní premiéře sice schytal debakl v Olomouci, výhrou nad Duklou ale dojem napravil a za záchranou skutečně vykročil.

Jenže už bylo pozdě. O jeho osudu bylo zřejmě rozhodnuto dávno předem. Vichr změn, který se prohnal lavičkou, evidentně souvisí s chystanými změnami ve vedení celé Slavie.

„Trenérovi Koubkovi děkujeme za odvedenou práci pro Slavii, kterou vykonával s velkou mírou profesionality a nasazením. Mužstvo převzal ve velice těžké době, během svého působení odvedl obrovský kus práce. Poděkování samozřejmě patří také celému realizačnímu týmu," uvedl při Koubkově odvolání předseda klubového představenstva Adam Řebíček.

Kisel: Měníme směr

Nové složení realizačního týmu bude oznámeno v úterý, kdy nový trenér Alex Pastoor povede svůj první trénink A-týmu.

„Šlo o společné rozhodnutí nového sportovního úseku a vedení. Chceme změnit sportovní směřování klubu, jeho celkový projev a způsob myšlení," vysvětlil sportovní ředitel a člen představenstva Karol Kisel, kterého v klubovém vedení doplnil Igor Kornějev. Ten bude působit jako poradce.

Kornějev je bývalý záložník a ruský reprezentant, který působil jako hráč v CSKA Moskva, Espanyolu Barcelona, FC Barcelona, Heerenveenu, Feyenordu Rotterdam a Bredě. V poslední době vykonával funkci sportovního ředitele Zenitu Petrohrad.

Pastoor naposledy trénoval Nijmegen

Alex Pastoor se narodil 26. října 1966 v Amsterdamu. Jako záložník prožil většinu sportovní kariéry v FC Volendam, dále hrál za SC Heerenveen, belgický KRC Harelbeke a rakouskou Austrii Lustenau. Hráčskou kariéru ukončil v roce 2001.

Trenérskou kariéru začal Alex Pastoor jako mládežnický kouč v AZ Alkmaar, kde působil do roku 2005. V sezóně 2005/2006 vedl rezervní tým tureckého Fenerbahçe Istanbul. Mezi roky 2006 a 2008 pracoval jako asistent hlavního trenéra SC Heerenveen Gertjana Verbeeka. V sezóně 2008/2009 byl jmenován mládežnickým trenérem Feyenoordu Rotterdam.

V létě 2009 se Alex Pastoor stal hlavním trenérem SBV Excelsior, se kterým se překvapivě probojoval do nejvyšší holandské soutěže. Po úspěšném působení v Excelsioru vedl dva roky Nijmegen, kde mezi jeho svěřence patřil také bývalý slávistický obránce Pavel Čmovš.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články