Hlavní obsah

Důvěru chci splatit především góly, říká jablonecký útočník Doležal

Jablonec

Jeho přestup z Olomouce do Jablonce byl před startem jarní sezóny hodně přetřásaný. Fotbalový útočník Martin Doležal už má v novém dresu za sebou dva prvoligové zápasy a upíná se k těm dalším, v nichž by chtěl potvrdit herní přednosti, kvůli nimž si ho na severu Čech vybrali. „Věřím, že se brzy dočkám premiérového gólu za Jablonec,“ říká ambiciózní fotbalista v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Jablonce (vlevo zimní posila Martin Doležal) oslavují Čížkův gól na Spartě.

Článek

Na podzim jste vstřelil v dresu Sigmy Olomouc osm prvoligových gólů a do Jablonce jste přišel jako velká posila. Jak vnímáte svou pozici v severočeském týmu?

Vážím si důvěry ze strany trenéra Romana Skuhravého. Dostávám od něj hodně prostoru na hřišti, když jsem nastoupil v obou jarních kolech v Uherském Hradišti a doma s Baníkem Ostrava. Doufám, že jablonecké očekávání začnu splácet góly. Ale zatím jsem se výrazněji neprosadil. Jako tým jsme na jaře skórovali jen jednou. A to ještě díky stoperu Vítu Benešovi v zápase s Ostravou. Byl to těžký soupeř, který nám svou organizovanou obranou vzdoroval a sahal po bodu.

Na hrotu útoku se ale snažíte odvádět důslednou ofenzivní práci.

Od toho tam jsem, abych se pohyboval před brankou soupeře a podstupoval osobní souboje s obránci. A hlavně je potřeba nějaké střety vyhrát. Zároveň se pokouším vázat na sebe bránící protihráče a tím uvolňovat místa pro nabíhající kluky. Když se to podaří, je to potěšující, ale především potřebujeme dávat góly.

Co očekáváte od příštího zápasu Jablonce se Znojmem v Brně?

Věřím, že přijde moje chvíle a vstřelím svůj první gól v novém dresu. Snad prolomíme střelecké tápaní a budeme úspěšní. Pak nás čeká doma ostrý duel s mým ještě nedávným klubem z Olomouce.

Jak vidíte sílu jabloneckého kádru?

Co se týče útoku, je v něm velká konkurence, která ještě stoupne po uzdravení Michala Hubníka. Ale tím, že na posty v sestavě pomýšlí více adeptů, se každý hráč snaží zlepšovat a víc trénovat. To může být jen ku prospěchu mužstva.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články