Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Slovácko 2:0Mladá Boleslav porazila Slovácko a sesadila Duklu ze čtvrtého místa

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Kysela 1 : 0
79. Chramosta 2 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v dohrávce 18. kola Gambrinus ligy Slovácko 2:0 a zásluhou lepšího skóre sesadili ze čtvrté příčky tabulky pražskou Duklu. Středočechy při domácí premiéře kouče Karla Jarolíma poslal po necelé půlhodině do vedení Jan Kysela. V poslední čtvrthodině zpečetil druhým gólem vítězství Jan Chramosta, jenž krátce předtím neuspěl v obrovské šanci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Boleslavský Jan Kysela se raduje z gólu proti Slovácku.

Článek
Fotogalerie

V základní sestavě domácích oproti předchozímu utkání v Liberci chyběl Štajner, nahradil ho Magera a hned po 20 vteřinách se snažil o změnu skóre, ale jeho pokus ze střední vzdálenosti brankář Heča chytil.

Boleslavští více drželi míč, jenže jejich souhru brzy narušilo zranění Janíčka, jehož na levém kraji obrany nahradil už po 18 minutách Bořil. O devět minut později už se na hřišti radoval se spoluhráči z prvního gólu.

Kysela nasměroval domácí za výhrou

Ščuk na útočné polovině zachycenou rozehrávkou hostů získal míč pro Davida Jarolíma, který počkal na Kyselův náběh po pravé straně, v ideální chvíli mu poslal kolmou přihrávku a krajní obránce domácího celku prostřelil Heču. Za dalších deset minut si Boleslavští chtěli gólovou akci zopakovat, ale Nešpora při zakončení zablokoval Košút.

Právě Nešpor s Chramostou po přestávce nevyužili několik nadějných šancí a poté o sobě v útoku poprvé dali výrazněji vědět i hosté. Střela Jaroslava Diviše z pravé strany na vzdálenější tyč šla v 62. minutě jen těsně vedle brány jeho boleslavského jmenovce Jakuba Diviše a nebezpečný byl i závar o čtyři minuty později.

Domácí trenér Karel Jarolím reagoval na pasivnější pasáž nasazením záložníků Zahustela se Štajnerem a v 79. minutě Mladoboleslavští své vedení pojistili. Chramosta nejprve neproměnil sólo od poloviny hřiště, ale po následném rohu se k němu odrazil míč a tentokrát už Heču překonal. V závěrečné desetiminutovce ještě nebezpečně vypálil domácí Ščuk, avšak skóre 2:0 už se nezměnilo.

Fotbalová Gambrinus liga - 18. kolo
Mladá Boleslav - Slovácko 2:0
Branky: 27. Kysela, 79. Chramosta. Rozhodčí: Orel - Pelikán, J. Paták. ŽK: Petr, Šumulikoski, Valenta, Rada (všichni Slovácko). Diváci: 2276.
Mladá Boleslav: Jakub Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Janíček (18. Bořil) - Ščuk, D. Jarolím - Chramosta, Magera (72. Štajner), Štohanzl - Nešpor (69. Zahustel). Trenér: K. Jarolím.
Slovácko: Heča - Kuncl, Rada, Košút, Šimko - Jaroslav Diviš, Šumulikoski (65. Havlík), Petr, Valenta, Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: