Hlavní obsah

Matušovič jako jediný obhájil titul

PRAHA

Sparťanský ofenzivní záložník Miroslav Matušovič může slavit hned dvakrát. Pondělní výhra Slavie nad Teplicemi z něj udělala fotbalového mistra, stejně jako z ostatních jeho spoluhráčů z letenské šatny. Jenže narozdíl od všech on jediný může říct, že titul obhájil...

Článek

Loni se radoval z mistrovského titulu ještě v dresu ostravského Baníku. V zimě však přesídlil na Letnou a opět tak bude moci zvednout nad hlavu pohár pro mistra ligy. "Je to docela příjemný pocit. Já myslím, že každý fotbalista by si to určitě rád zopakoval. A že jsem jediný, kdo obhájil? Proč ne," usmívá se.

Stal se nejdražší zimní posilou Sparty, musel překousnout počáteční nevraživost letenských fanoušků a nakonec si je získal na svou stranu. Zápas Slavie s Teplicemi sledoval u televize, a i když nepřizná, že by držel největšímu rivalovi Sparty vyloženě palce, po závěrečném hvizdu se mu ulevilo. "Já vím, že se o tom už dlouho mluvilo, že vlastně máme titul v kapse, ale dokud to není černé na bílém, tak s tím prostě nemůžete počítat. Ve sportu se totiž může stát všechno..."

Sparta udělala rozhodující krok k titulu už v sobotu v Olomouci, kde vyhrála 2:0. A pak už jen čekala, jak dopadne dnešní zápas na Strahově. Trenér Jaroslav Hrebík, který mimochodem získal svůj premiérový titul,  dal svým svěřencům volno a tak se čile spekulovalo o tom, že když Teplice nevyhrají, vyrazí už dnes večer novopečení mistři do víru bujarých oslav.

"S klukama jsme si ale nic dopředu nedomlouvali. Dostali jsme volno a tak se všichni rozprchli. Každý se ale určitě díval na televizi, dokonce proběhly i nějaké ty  esemesky, ale ta pravá oslava  nás teprve čeká. Zítra máme trénink a tam se domluvíme. Je docela dobře možné, že někam vyrazíme, ale stoprocentní to není. Nakonec liga ještě nekončí a tak máme spoustu času to všechno pořádně vymyslet a naplánovat. Upřímně řečeno, jsou to docela příjemné starosti, " dodal Matušovič.

Reklama

Související témata: