Hlavní obsah

Sparťané se radovali z titulu na různých místech

PRAHA

Král (rozuměj Baník) je mrtev, ať žije král (Sparta), říká staré pořekadlo. Už pět kol před koncem ligy, stejně jako před čtyřmi roky, se radují z titulu fotbalisté pražské Sparty. Celkově slaví třiatřicátý, v samostatné české lize pak devátý. Každého z hráčů však zastihla zpráva o tom, že se mistrovský pohár vrací na Letnou, někde jinde.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Brankář Blažek (uprostřed) slaví už svůj pátý titul.

Článek

Šéf klubu Daniel Křetínský byl na Strahově. "Mám z titulu radost, hráčům půjdu blahopřát do kabiny. Pro fanoušky přichystáme oslavu," řekl. Hráči budou prý slavit už v úterý večer po tréninku.

V Toyota Areně zápas Slavie s Teplicemi sledoval u televize trenér Jaroslav Hřebík, který se raduje z prvního titulu. "Chvilku budu v Toyota Areně a pak to pojedu oslavit s manželkou," říkal. "Necítím satisfakci. Už před třemi roky jsem věřil, že ho získáme. Pak jsem musel odejít, takže se to jen oddálilo. Zatím nevím, zda nějak změníme trénink, který máme v úterý odpoledne, ale překvapení připravím," dodal.

Hráči na Straku nezapomněli

Cestu k titulu zahájil na podzim František Straka, který se o něm dozvěděl v Německu, kde trénuje druholigový Ahlen. "Volali mi hráči a blahopřáli. Je to krásný pocit, že nezapomněli. Vždyť jsme za titulem vyrazili spolu a po půlce ligy jsme vedli o devět bodů. Se Spartou jsem se radoval čtyřikrát jako hráč, nyní je to poprvé, co jsem k titulu přispěl jako trenér," řekl Straka Právu. "Určitě si nenechám medaili ujít, mám na ni také nárok," vzkazoval Radoslav Kováč, který v zimě odešel z Letné do Spartaku Moskva.

Pátý titul pro Blažka

Kapitán týmu Karel Poborský se stal mistrem počtvrté, podruhé na Letné, jednou se Slavií a Manchesterem United. Volný den trávil doma na Hluboké. "Tituly nesrovnávám. Ani zápas Slavie jsem nesledoval, jen ubíhající čas. Pak jsem napsal masérovi Edovi Poustkovi a ten zavolal výsledek. O tom, že získáme titul, jsem nepochyboval," napsal na internetové stránce Sparty.

Největším současným sběratelem titulů je gólman Jaromír Blažek, který má pátý: "Nespoléhali jsme na Slavii, získali bychom si ho sami za týden nebo za dva, to je jedno. Největší radost jsem měl z toho prvního se Slavií a pak prvního se Spartou. Teď už je to tak trochu samozřejmost. Radost určitě mám i z toho, že jsme ho získali v předstihu. Slavii jsem nesledoval, volný den trávím s rodinou a to fotbal nehraji ani se na něj nedívám."

Zelenka by raději slavil na trávníku

Také kanonýr Tomáš Jun byl doma... "Pustil jsem si televizi a jen jsem se usmál nad výsledkem. Tohle je můj čtvrtý titul, ale mám z něj největší radost, protože jsem k němu přispěl nejvíc," řekl s dvanácti góly nejlepší střelec tohoto ligového ročníku.

Jarní tahoun Sparty Lukáš Zelenka přiznal: "Už v Olomouci jsem říkal, že Teplice nad Slavií nevyhrají, viděl jsem kousek fotbalu. Mám z toho zvláštní pocit, protože titul se má slavit na trávníku s fanoušky." Miroslav Matušovič se před rokem radoval s Ostravou... "To se nedá srovnávat. K titulu Baníku jsem přispěl víc, ale i z tohoto mám velkou radost. Byl jsem v Ostravě a cestou domů jsem se stavil na zápase sparťanského béčka v Olomouci. Teď jedu do Prahy a přijímám gratulace v autě i od bývalých ostravských spoluhráčů," říkal do telefonu.

Kadlec slavil s otcem

Na jižní Moravě zastihla zpráva Michala Kadlece: "Mám velikou radost, je to můj první titul a už se těším na trénink do Prahy. Teď si to vychutnávám. Mezi prvními gratulanty byl táta, který podobné pocity zažil v Kaiserslauternu."

Tomáš Sivok byl v Českých Budějovicích s kamarády. "Z prvního titulu jsem takovou radost neměl, moc jsem k němu nepřispěl, teď je to jiné. Škoda, že to nemůžeme slavit s klukama, ale to přijde. Teď si to alespoň vychutnávám s kamarády," radoval se pilíř sparťanské obrany.

Reklama

Související témata: