Hlavní obsah

Fotbalista Lukeš ukončil smlouvu s Ostravou a je volný

Fotbalista Martin Lukeš je volný. Pětatřicetiletý záložník se s Ostravou dohodl na ukončení smlouvy a je k dispozici jiným zájemcům. Baník o tom informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Lukeš během utkání v Plzni.

Článek

Lukeš neprošel u trenéra Františka Komňackého lednovým zužováním kádru a vedení klubu ikonu ostravských fanoušků vyřadilo z áčka. Zkušený středopolař a bývalý kapitán, který působil na Bazalech s výjimkou sezony ve Slavii od roku 1989, nyní po bezmála pětadvaceti letech Baník definitivně opouští.

Další kariéru zvažuje

Dohodl se na předčasném ukončení smlouvy, která mu měla skončit v létě. "Zvažuji, zda ještě pokračovat v nějakém jiném působišti," řekl Lukeš na webu.

Od Lukešova vyřazení je mezi vedením Baníku a ostravskými fanoušky napjatý vztah. Příznivci majiteli klubu Petru Šafarčíkovi vyčítají, jak se k dlouholeté opoře týmu zachoval. V prvním domácím utkání s Plzní na protest naházeli na hřiště tenisáky a celý první poločas nefandili.

Bruntálský rodák sehrál v nejvyšší soutěži 336 zápasů a nastřílel 44 branek. Jen sezonu 2003/04 strávil Lukeš ve Slavii, kde si připsal dvacet startů a jeden gól.

Reklama

Související témata: