Hlavní obsah

VIDEO: Lavičkovi chybí staré letenské plechy... Podívejte se, kudy sparťané vyrukují na Plzeň

Praha

Duel jara je dávno vyprodaný, nedělní zápas Sparty s Plzní má klíčovým způsobem rozsoudit bitvu o mistrovský titul ve fotbalové Gambrinus lize. A očekávaný duel začne ještě před tím, než rozhodčí poprvé foukne do píšťalky. Soupeři se bedlivě pozorují již při předzápasovém rozcvičení, hrůzu pak na sebe mnohdy pouštějí hned při nástupu v tunelu cestou na hřiště.

Cesta z kabin na letenský trávník.Video: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Minou šatnu rozhodčího, samostatným schodištěm pro domácí tým sejdou dolů a teprve před samotným tunelem se potkají s plzeňským týmem. Tak fotbalisté Sparty v neděli večer napochodují v Generali aréně do velké bitvy s Viktorií.

„Pěkný tunel, moderní. Za nás to bývalo jiné, cesta na hřiště byla delší, na hřiště jsme vycházeli zezdola. A v tunelu byly plechy, na které když jsme začali při nástupu mlátit, tak nejeden soupeř Sparty měl strach už před zápasem," vzpomíná trenér Vítězslav Lavička na svá hráčská léta.

Letenští pojali tiskovou konferenci před duelem s Plzní netradičně. Zástupci médií si mohli projít celou cestu z šatny na trávník a hráči s koučem na ně čekali v rohu hřiště, odkud loni na jaře Ladislav Krejčí nacentroval na jediný gól vzájemného duelu Davidu Lafatovi.

Rivalové se pozorují už při rozcvičce

„Před zápasy se dějí různé věci, atmosféra každého tunelu je na příslušném stadiónu specifická. Myslím, že v neděli před zápasem s Plzní ji hrotit nebudeme," usmíval se záložník Lukáš Vácha.

„Mám jediný rituál. Na předzápasové rozcvičení musím nastoupit jako první, to dodržím i v neděli. Právě rozcvičkou už zápas de facto začíná, protože oba soupeři se během ní pozorují," dodává Vácha.

Zmíněný záložník Krejčí je pro Spartu největším otazníkem. V prvním jarním kole proti Brnu se zranil a od té doby s mužstvem ještě ani jednou netrénoval. „Je pod dohledem a podrobné vyšetření jeho svalu závažnější poranění vyloučilo. Stále tedy doufáme, že by nedělní zápas stihnout mohl," doufá Lavička.

Vaclík utěšoval Čecha

Zatímco Sparta měla v reprezentaci proti Norsku za áčko i jedenadvacítku v akci sedm hráčů, Plzeň jen dva. A brankář Tomáš Vaclík kryl záda Petru Čechovi, který udělal velkou chybu.

„Hned po zápase jsme to spolu rozebírali. Je lepší, že přišla v přátelském zápase, než v kvalifikaci. Já jsem na tom podobně. Laciný gól jsem pustil v generálce proti Jablonci, takže doufám, že už mám chybu také za sebou, a nedělám ji v takovém zápase, jaký nás čeká proti Plzni," usmál se Vaclík.

Zápas Sparta - Plzeň se hraje v neděli od 20:00, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž sledujte na Sport.cz.

Reklama