Hlavní obsah

Sparťané zatím oslavují titul zlehka

PRAHA

Dají si pár piv, možná i nějakého toho panáčka. Fotbalisté Sparty v úterý večer začali slavit další mistrovský titul. Hlavní oslavu, při které budou bouchat zátky šampaňského si však schovávají na později.

Článek

V pondělí večer si prožili mistrovskou radost každý sám. V úterý se sešli na Letné k odpolednímu tréninku už jako novopečení šampióni ligy. "Bylo možná trochu víc legrácek, taková uvolněnější atmosféra, ale jinak normál," popsal premiérový mistrovský trénink záložník Martin Hašek.

Večer se pak Hřebíkův soubor sešel podruhé. Jenže místo míčů a kopaček se šlo do piva a vína. "Sedneme si, pokecáme, ale žadná divočina. V sobotu hrajeme v Boleslavi, a kdybychom se teď zbourali, tak by to asi dopadlo hodně špatně," říká Hašek.

Je nejstarším ze sparťanské sestavy, takže se od něj očekává, že bude spíš tím, který bude bujarost mladších spoluhráčů spíš brzdit. "Tak na to se ve Spartě nehraje. Kazdý přece ví, co si může dovolit a co ne. Ale nemyslete si, taky umím zapařit..."

Možná přibudou parádičky

A jak teď bude vypadat liga? Sparta má titul v kapse a už si vlastně může dělat, co chce. I kdyby už všechno prohrála, nic se vlastně neděje. "To není pravda, sice už jsme mistři, ale tím se pro nás nic nemění. Každý zápas, do kterého nastoupíme, budeme chtít vyhrát," reaguje téměř pohoršeně Hašek.

Před časem však jeho spoluhráč Lukáš Zelenka připustil, ze po zisku titulu bude čas a prostor pro fotbalové finty a legrácky. "Kdo chce dělat parádičky, může. Já ale takové choutky nemám, já jsem spíš bourač, takže možná přidám navíc nějaký ten skluz, " směje se Hašek.

Sparta je po roce opět ligový premiant  a má již jistou účast v základní skupině prestižní Ligy mistrů. Pro Haška je to velký comeback. Právě z této soutěže se před lety odrazil do zahraničí.

Nyní se tedy může kruh uzavřít. "Nechtějte po mně, abych mluvil o Lize mistrů, pro mě je teď nejdůležitější zápas v Mladé Boleslavi. Navíc nikde není psáno, že na podzim budu hrát. Jediné, co vím, je, že mám ve Spartě smlouvu do června 2006..."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články