Hlavní obsah

Černou sérii Liberec minule zlomil, teď ještě vyhrát i doma

Liberec

Táhli pohárovou Evropou, v Gambrinus lize ovšem body rozdávali. Fotbalisté Liberce teprve nedělní výhrou v Jihlavě ukončili sérii sedmi ligových duelů bez vítězství. Dnes večer Slovan hostí v předehrávce 19. kola Brno a rád by skoncoval také s druhou nepříjemnou sérií. Liberec na domácím hřišti v lize čtyřikrát za sebou nevyhrál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký záložník Josef Šural nastoupí proti svému bývalému klubu z Brna.

Článek

Alkmaar byl jejich pohárovou konečnou. Teď už se fotbalisté Liberce soustředí jen na Gambrinus ligu a bitvu o třetí místo, aby se i v příští sezóně mohli do Evropské ligy vrátit.

„Dostáváme se do normálního rytmu bez pohárových utkání, což nás samozřejmě mrzí. Na druhou stranu máme více času se připravit na jednotlivá utkání. V zápase s Brnem půjdeme za vítězstvím. Chceme potvrdit tři body z Jihlavy a udržet se u špičky tabulky," líčí trenér Jaroslav Šilhavý.

Zbrojovka je v poslední době všude vítaným hostem. Brno v této sezóně uhrálo venku jen tři body za tři remízy. Na hřištích soupeřů nevyhrálo v lize již 22 zápasů, naposledy triumfovalo 12. srpna 2012 v Plzni.

„Jenže Brno získalo důležité tři body v bojích o záchranu s Příbramí a o body se určitě přijede poprat i k nám. Rozhodně si nemyslíme, že Brno je slabé, že nám dá zápas zadarmo. Budeme muset vynaložit veškerou energii, abychom uspěli," zdůrazňuje Šilhavý.

Utkání Slovan Liberec - Zbrojovka Brno se hraje od 20:15, vstupné na zápas je jen symbolických 10 korun. Přímý přenos vysílá Nova Sport/Fanda, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: