Hlavní obsah

Škoda, že se utkáváme se Spartou už nyní, lituje před šlágrem jara plzeňský Hořava

Plzeň

Na pražské Letné se bude v nedělním večeru rozhodovat o ligovém jaru. O situaci na samém ligovém výsluní tedy docela určitě, protože pokud by Sparta ostře sledovaný duel s Plzní zvládla a mistrovský celek porazila, narostl by její náskok už na osm bodů. „Škoda, že se utkání hraje už teď. Být na pořadu o pár kol později, mohla být liga zajímavější. A náš vzájemný zápas také,“ přitakává plzeňský záložník Tomáš Hořava a zapřísahá se, že jeho tým udělá vše proto, aby konfrontaci zvládl a nejvyšší soutěž tudíž byla zajímavá i nadále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Podobně jako v Doněcku by chtěl Hořava slavit se spoluhráči výhru nad Spartou .Zleva Tomáš Hořava, Milan Petržela, Pavel Horváth, Václav Procházka a Daniel Kolář.

Článek

Pětibodový sparťanský náskok už je značný, vědomí, že pokud by Pražané vyhráli, utečou vám dokonce na osm bodů, zřejmě dost iritující. Nemyslíte, že by vás mohlo limitovat?

To se uvidí až po zápase, i když Sparta je pochopitelně ve výhodě, neboť pět bodů je pět bodů. Na nás je, abychom se s tímto vědomím vyrovnali a její náskok stáhli.

Největší silou Sparty je středová řada poskládaná z Hušbauera, Dočkala, Váchy a Krejčího, byť třeba právě nad ním visí otazník. Bude o výsledku střetnutí rozhodovat hra záložních formací?

Sparta má určitě výborný tým, ale nemyslím, že by její největší silou byla jen záloha. Má v ní sice samé výborné fotbalisty, ale podle mého nejsou lepší než my. Ostatně, budeme jim to chtít dokázat.

S čím tedy na Pražany vyrukujete?

Celý týden se na Spartu chystáme a trenér nás určitě připraví, abychom věděli, co na ni platí a jak na ni hrát.

Sparta hodně spoléhá i na podporu fanoušků. Letná je beznadějně vyprodaná, v ochozech bude dvacet tisíc diváků. To by vás ale rozhodit nemělo?

Naopak, právě pro takové zápasy člověk fotbal hraje. Mají náboj, kulisu, atmosféru, jsou srovnatelné s utkáními na evropské pohárové scéně. I větší odpovědnost sebou nesou, to se ví.

A nervozitu ne?

Proč? Jasně že cítíme vzájemnou rivalitu, pochopitelně že se i zvýšený tlak dostaví, ale podstatné bude se plně koncentrovat na nedělní večer a zápas zvládnout. Hlavně proto, že jeho výsledek hodně napoví, kdo bude titulu blíž. Možná škoda, že se utkáváme už nyní... Kdyby bylo naše vzájemné střetnutí na programu o pár kol později, mohla být liga a naše konfrontace se Spartou možná ještě zajímavější.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články