Hlavní obsah

Rezek se vrací do Plzně, mohl by hrát už proti Spartě!

Pro stovky lidí u pokladen Doosan Areny, kteří odpoledne stáli frontu na vstupenky na příští zápasy Viktorie, to bylo zpestření. Z auta totiž vystoupil bývalý plzeňský útočník Jan Rezek a mířil do recepce stadiónu. Příznivci však ještě netušili, že míří přímo na trénink! Příchod bývalého reprezentanta posléze potvrdil v tiskové zprávě i západočeský klub.

Foto: Anorthosis Famagusta

Jan Rezek se vrací do Plzně.

Článek

Rezek na pátečním tréninku jen vyklusával. V sobotu by měl ale s týmem odcestovat na předzápasové soustředění před duelem se Spartou. S Viktorií se domluvil na spolupráci do konce jarní části sezóny.

„Honza Rezek je fotbalistou, který zanechal v Plzni nesmazatelnou stopu a výraznou měrou se podílel na velkých úspěších v čele se ziskem prvního mistrovského titulu. V tuto chvíli je již zaregistrovaným hráčem Viktorie s tím, že trenéru Uhrinovi bude k dispozici již pro nedělní utkání se Spartou. Honza je připraven pomoci Plzni minimálně ve zbytku jarní sezóny s tím, že v létě se budeme bavit o jeho další budoucnosti. Jsme rádi, že hráče jeho kvalit můžeme opět přivítat ve Štruncových sadech a jsem přesvědčen, že bude platnou posilou," řekl na adresu nové akvizice generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

„Honza samozřejmě může nastupovat pouze v utkáních Gambrinus ligy a případně Poháru České pošty, na soupisku pro evropské poháry již nemůže být dopsán. Má obrovskou chuť do fotbalu a nemenší touhu pomoci Viktorii v náročném jarním programu," doplnil Šádek.

Rezek: Neměl jsem nad čím váhat

Někdejší klíčový muž premiérové mistrovské party se vrací do Štruncových sadů téměř po třech letech. Poslední měsíce působil v čínské lize, do Plzně se vrací především z rodinných důvodů.

„Když jsem se dozvěděl o zájmu Plzně, dýchla na mě nostalgie. Zažil jsem zde nejlepší okamžiky kariéry a neměl jsem nad čím váhat," přiznal Rezek. „V lednu jsem se potýkal s drobnými zdravotními problémy, ale přípravu jsem následně odjel na sto procent. Absolvoval jsem i několik přípravných duelů, nicméně připravenost mi ukážou až ostré starty. Těším se na atmosféru v Doosan Areně, plzeňští fanoušci byli pro mě jedním z důležitých důvodů k návratu," dodal jednatřicetiletý forvard.

Nadšení z příchodu dlouholetého kamaráda netajil kapitán mužstva Pavel Horváth. „Jsem moc rád, že tu máme kluka, který bude posilou na hřišti a svou bezproblémovou povahou také v kabině. Zatím netuším, v jaké kondici a herní pohodě se Honza vrací, nicméně i kdyby nám měl pomáhat na dvacet minut v závěru zápasů, bude ohromně platnou posilou."

Také hráčův agent Ondřej Chovanec má z návratu Jana Rezka do Viktorie radost. „Honza po oboustranné dohodě ukončil angažmá v Číně a Plzeň byla jeho jednoznačnou prioritou. Jsem rád, že eminentní zájem měly obě strany a zároveň jsem přesvědčen, že to pro Jana Rezka i Viktorii bude úspěšná spolupráce. Honza má enormní chuť do fotbalu, herní styl i prostředí Viktorie navíc dobře zná. Věřím, že během minimální doby naskočí do zápasového rytmu a bude platným hráčem."

Reklama

Související témata: