Hlavní obsah

Brankář Sparty Vaclík má prý Tecla přečteného a před šlágrem s Plzní říká: O titulu se nerozhodne

Praha

Má rád velké zápasy, v nichž jde o hodně, duely, ve kterých výsledek rozhoduje o celé sezóně. Nedělní hit s Plzní je jedním z nich, gólman Sparty Tomáš Vaclík je nažhavený na nejvyšší míru. „Osm bodů náskoku je víc než pět, ta rovnice je prostá,“ říká jasně reprezentační dvojka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Tomáš Vaclík.

Článek

Platí podle vás tedy i rovnice: výhra nad Plzní, rovná se titul?

Nemyslím si. Do konce soutěže bude zbývat ještě jedenáct kol, to je strašně dlouhá doba na to, aby se něco pokazilo. Může třeba přijít pokles formy. Rovnici výhra, rovná se mistři, neberu. Zápas je to důležitý, ovšem o titulu nerozhodne.

Notně byste se však mohli přiblížit...

To samozřejmě ano, náš náskok by se zvýšil na osm bodů, což je víc než pět. Jsou to jednoduché počty. Byl by to pro nás pochopitelně příznivý scénář.

Reprezentačního srazu před duelem s Norskem se zúčastnilo několik hráčů obou týmů. Hecovali jste se s Plzeňáky?

Sraz byl strašně krátký, dva dny příprava a ve středu zápas s Norskem, liga se neřešila. Pouze když jsme se loučili, řekli jsme si, že se uvidíme v neděli. To bylo celé naše hecování.(směje se)

Spekuluje se, s kým Plzeň na Letné vyrukuje na hrotu útoku, zda s Teclem nebo s Wágnerem. Připravujete se i na variantu, že nastoupí oba?

Uvidíme, jakou sestavu trenér Uhrin poskládá, myslím však, že varianta, v níž nastoupí oba, je poměrně reálná. Každý z útočníků je úplně jiný, Wágner přebírá míče zády k brance, je víc soubojový. Tecl si zase vyžaduje balóny za obranu, snaží se využít své rychlosti, vyhledává situace jeden na jednoho, které umí řešit.

Kdo z nich je pro vás osobně víc nečitelný v zakončení?

Spíš Wágner, s Teclíkem jsem absolvoval některé reprezentační srazy, vím, tedy spíš tuším, jak se snaží zakončovat, jakou má oblíbenou variantu koncovky. Takže víc nečitelný je pro mě Wágner, ale nechci to zakřiknout.

Aby na vás Tecl nevymyslel nějakou kulišárnu?

No právě. Je to zrádné, říkám, že mám Teclíka přečteného, a on mi pak dá branku... To bych hrozně nerad. (směje se)

Reklama

Související témata: