Hlavní obsah

Liberec - Brno 1:0Obrovská hrubka brněnského gólmana rozhodla. Liberci vystřelil výhru Luckassen

MinutaMin. Tým Hráč Akce
64. Luckassen 1 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Devatenácté kolo fotbalové Gambrinus ligy otevřel souboj mezi Libercem a Brnem, v němž vyhrál domácí Slovan 1:0 díky hrubé chybě gólmana Zbrojovky Václava Hladkého, kterou potrestal Nizozemec Kevin Luckassen svým premiérovým gólem v české nejvyšší soutěži. Brno prodloužilo čekání na výhru venku na třiadvacet zápasů, Severočeši slaví druhou výhru za sebou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký záložník Isaac Sackey (vlevo) a záložník Zbrojovky Pavel Zavadil.

Článek

Favorizovaný Liberec začal podle očekávání aktivně, z desetiminutového úvodního náporu ale nic nevytěžil. Po Jarolímově přímém kopu prodloužil hlavou míč kousek vedle Šural, odchovanec hostující Zbrojovky.

Brňané postupně srovnali hru a v polovině druhé půle zahrozili. Po Lutonského centru zleva hlavičkoval nejlepší střelec Zbrojovky Markovič, Hroššo mu ale dobrým zákrokem radost z šesté branky v sezóně sebral. Na druhé straně protáhl gólmana Hladkého střelou z první Rybalka.

Vedle domácího Šurala měl zvýšenou motivaci také hostující Šisler, kterého vychoval pro změnu Liberec. Těsně před pauzou napřáhl za vápnem a jen o pár decimetrů minul Hroššovu pravou tyč.

Po přestávce Liberec přidal

Po přestávce Liberec jako tradičně v této sezóně přidal. V 50. minutě Coufal přihrál do vápna, ale nabíhající Frýdek pálil po zemi vedle. Pak chyběly Luckassenovi dva kroky, aby mohl zakončit do prázdné branky.

Na opačné straně propadl míč vápnem k Buchtovi, ale ten střílel vedle. Zdálo se, že se hosté nadobro vymanili z tlaku, jenže pak velmi lacině inkasovali.

V 64. minutě vyběhl gólman Hladký mimo pokutové území, aby odvrátil dlouhý liberecký nákop přes celé hřiště. Míč mu ale prošel pod nohou a domácí Luckassen měl najednou před sebou zcela prázdnou branku, kterou nemohl minout. Dvacetiletý útočník se tak ve třetím ligovém zápase radoval z premiérové trefy.

Luckassen mohl přidat záhy druhý gól, Hladký ale jeho patičku zlikvidoval. Brno, které nevyhrálo venku od 12. srpna 2012, se v závěru mocně tlačilo za vyrovnáním, ale Severočeši už první domácí výhru v lize po čtyřech zápasech udrželi. Brno porazili v pátém z posledních šesti vzájemných soubojů.

19. kolo fotbalové Gambrinus ligy:
Slovan Liberec - Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
Branka: 64. Luckassen. Rozhodčí: L. Kovařík - Mencl, Jiřík. ŽK: Rybalka - Košťál. Diváci: 4113.
Liberec: Hroššo - Coufal, Kováč, Pimpara, Frýdek - Sackey - Šural, Jarolím (68. Obročník), Rybalka (90. Karišik), Kolár (79. Budnik) - Luckassen. Trenér: Šilhavý.
Brno: Hladký - Buchta, Schuster, Košťál, Pernica - Skalák, Šisler, Fischer (82. Dolný), Zavadil, Lutonský (67. Janotka) - Markovič (71. Kroupa). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: