Hlavní obsah

Gól beru na sebe, kál se brankář Brna Hladký po těsné prohře v Liberci

Liberec

Na mizernou střeleckou koncovku žehral trenér brněnských fotbalistů Václav Kotal po ligovém zápase v Liberci, kde jeho svěřenci prohráli 0:1. „Moc mě mrzí, že se nám vzhledem k průběhu hry nepodařilo odvézt alespoň bod. Nejsme ale schopni dát gól, protože jsme ani dobré příležitosti při protiútocích nedokázali dotáhnout do konce. Fotbal je i o potrestaných chybách a v tomto směru jsme na ni doplatili,“ uvedl kouč Zbrojovky, přičemž tím zaváháním měl na mysli kiks brankáře Hladkého.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Zbrojovky Václav Hladký vzal inkasovaný gól v Liberci na sebe.

Článek

„Ale tak, že by nám jenom gólman zavinil porážku, to neberu. V minulých zápasech nás podržel a třeba proti Příbrami měl velkou zásluhu na vítězství," tvrdil Kotal.

Brankář Václav Hladký se k rozhodujícímu momentu zápasu postavil čelem. „Byla to moje chyba. Kvůli mně jsme ztratili tři body, přitom se zdálo, že máme na víc, než na prohru. Kluci mi říkali, že si z té černé chvilky nemám nic dělat, podpořili mě. Snažili jsme se jako tým hrát aktivně, ale naše bilance při utkáních venku není dobrá," pravil smutný hrdina zápasu.

Speciální střetnutí absolvoval brněnský stoper Pavel Košťál. Nastoupil po svém podzimním návratu do české ligy poprvé v Liberci, s nímž v minulosti slavil úspěchy. „Vzpomínám rád nejen na titul se Slovanem z roku 2006, ale i na celkové tehdejší působení. Z dřívějšího kádru, jaký jsem zažil, už tady podle mne není ani jediný hráč," usmál se zkušený střední obránce.

Jaký byl jeho návrat pod Ještěd? „Asi hořký, když jsme prohráli. Bohužel venku nedáváme góly, a to je pak těžké bodovat proti tak kvalitnímu soupeři. Slovan má svoji vysokou úroveň, což dokazoval od léta až do února v evropských pohárech," zamyslel se Košťál. Nechtěl ale propadnout skepsi. „Když nám to nevyšlo v Liberci, zkusíme uspět příště. Tedy hned v důležitém souboji s Baníkem Ostrava," dodal brněnský stoper.

Reklama

Související témata: