Hlavní obsah

Chytrý Svěrkoš nenechal Příbram na Bazalech vyhrát

Ostrava

Jediný z hráčů Baníku, kdo v jarní části Gambrinus ligy dává na Bazalech góly, je Václav Svěrkoš. Vstřelil jej Plzni minule i Příbrami nyní. A to přichází na hřiště až v poslední půlhodině, protože po dvou plastikách zkříženého vazu v koleni ještě není s to odehrát více minut.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Příbrami Tomáš Zápotočný na Svěrkošovo nebezpečí upozorňoval.

Článek

Baníku hrozila s Příbramí porážka, protože prohrával 0:1. Zabránil jí však Svěrkoš brankou v 81. minutě. Přetažený centr vrátil do vápna Škutka, Vengřinkovi se střela nepovedla, ale na míč dosáhl nejzkušenější z baníkovců a usměrnil ho do sítě.

„Když Venca šel na hřiště, v obraně jsme si říkali, bacha na něj, je to chytrý hráč, který si umí najít místečko, aby vstřelil gól a on si ho doopravdy našel," kroutil hlavou zkušený příbramský stoper Tomáš Zápotočný.

Bod je málo

„Samozřejmě jsem rád, že jsem se ke gólu přimotal, ale bod je pro nás málo," posteskl si Svěrkoš. „Mrzí mě to stejně, jako před týdnem v Jablonci. Při vší úctě k tomuto týmu, tak slabě hrát jsem ho nezažil. V Jablonci jsme nechali body a dneska přišli o další. Zápasů ubývá, naše situace se zhoršuje. Za týden v Brně musíme zabrat a vyhrát."

Důvod, proč Baník neporazil Příbram, Svěrkoš našel v neproměnění hned několika velkých brankových možností na začátku utkání. „Důraz před brankou je nedostatečný. Můžeme si stokrát říkat, jak pěkně hrajeme, ale musíme balón dotlačit do brány třeba i s brankářem. Šance jsme promarnili, Příbram nám dala pěkný gól a pak zalezla a takticky tlačila zápas do 90. minuty."

Když Svěrkoš vstoupil v 64. minutě do zápasu, neustále se pohyboval v blízkosti Kukece. „Něco jsme spolu vykombinovali, ale ve zhuštěné obraně soupeře už další šance nepřišly," povzdechl si.

Reklama

Související témata: