Hlavní obsah

Byla to rána jako z děla, obhajoval pokutový kop střelec Došek

Uherské Hradiště

Proměněná penalta Liborem Doškem tři minuty před pauzou zajistila Slovácku jednobrankové vítězství v zápase Gambrinus ligy nad fotbalisty Bohemians 1905, kteří zůstávají v tabulce přišpendleni na posledním místě.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Josef Jindřišek (vlevo) z Bohemians 1905 v souboji s útočníkem Slovácka Liborem Doškem v zápase 19. kola Gambrinus ligy.

Článek

„Věřil jsem si. Počkal jsem si na pohyb gólmana," popsal klíčový moment Došek, který načal druhou stovku ligových gólů. Balón poslal téměř doprostřed branky. „Penalta to byla jasná, Krch mě zezadu ve velkém vápně naremploval. Byla to rána jako z děla," tvrdil.

Proti pokutovému kopu příliš neprotestoval ani kouč Pražanů Jozef Weber. „Zákroky na Doška ale sudí posuzují rozdílně v Uherském Hradišti a na venkovních hřištích. Před týdnem v Boleslavi by asi rozhodčí za podobný zákrok na něj desítku nepískl," mínil Weber.

Mnohem hůř ovšem nesl vyloučení zkušeného stopera Brabce po druhé žluté kartě. Bohemku notně přibrzdilo čtvrt hodiny před koncem ve snaze o vyrovnání. „Sudí Zelinka do zápasu vstoupil naprosto nepochopitelně. Bylo to až komické. Druhý zákrok na žlutou podle mého názoru nebyl, a navíc ještě předtím fauloval Došek Brabce," byl přesvědčený Weber. „Pro nás je hrozné, že jsme tímto způsobem přišli o důležitého hráče," štvalo ho.

Habanec: Vydolovali jsme strašně důležité body

Erichu Brabcovi se druhá žlutá karta rovněž moc nepozdávala. „Netuším, zda to byl zákrok na vyloučení. Každopádně je hrozná škoda, že jsem musel ze hřiště. V deseti to už měli kluci strašně těžké něco s utkáním udělat," měl jasno.

Tým z Vršovic padl na jaře i ve třetím utkání, a znovu o jediný gól. „Není to vůbec příjemné, ale v kabině vidím obrovské odhodlání. Nevracel jsem se do Čech proto, abych s Bohemkou sestoupil. Udělám maximum, abychom se zachránili. Už jen kvůli skvělým lidem, kteří se v Ďolíčku kolem fotbalu točí," říkal Brabec.

To fotbalistům Slovácka se dýchá na jaře podstatně líp. Po dvou domácích triumfech už mají 25 bodů. „Díky tomu jsme už relativně v klidu. Uznávám ovšem, že střetnutí s Bohemians nebylo moc ke koukání. Vydolovali jsme z něho ale strašně důležité body. Ty tentokrát přebily fotbalovou krásu," konstatoval trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

Reklama

Související témata: