Hlavní obsah

Jsme rádi tam, kde jsme, opakuje Kozel po druhé jarní porážce Dukly

Praha

Možná ještě na třetí příčku přece jen nedospěli. Fotbalisté Dukly na ni na jedno kolo vystoupali, ale porážky na Slavii a hlavně v sobotu doma s Jihlavou (0:3) jim zasadily pěknou ťafku. „Jsme rádi tam, kde jsme. Tak široký náš kádr zase není,“ poukázal trenér Luboš Kozel poté, co jeho tým proti zachraňující se Vysočině hrubě nezvládl roli favorita.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Praha Luboš Kozel během utkání 19. kola Gambrinus ligy s Jihlavou.

Článek
Fotogalerie

Chtěl zhodnotit druhou porážku v řadě, ale všiml si, že řečnický stolek před ním je mokrý. „Co jsme si rozlili, to si musíme taky utřít," hořce se usmál kouč Kozel.

Proti Jihlavě mu chyběli vykartovaní Štetina a Mareš, pod úvodní góly se hrubkami podepsali Berger a Gedeon. A zápas dopadl neslavně, Dukla předvedla možná nejhorší výkon v sezóně.

„Tak utkání nechci hodnotit, bylo ovlivněné třemi hrubkami. Absence dvou nosných hráčů se projevila, ale zvládnout jsme to měli mnohem líp. Chybovali zkušení, o které bychom se měli opřít," kabonil se Kozel.

„První poločas byl hrozný, druhý ještě horší. Beru to na sebe, zkazil jsem zápas. Dostali jsme facku. Zaslouženě. V tomto směru byl fotbal tentokrát spravedlivý," doznával kapitán Patrik Gedeon.

Tak široký kádr zase není

Dukla je dál ve hře o pohárovou Evropu. Jenže už ne s takovými trumfy, jako po hladké výhře nad Teplicemi v jarní premiéře.

„Ukázalo se, že stačí málo. Když nám dva nosní hráči vypadnou a nedáme brzy gól, najednou působíme jako průměrné mužstvo. Jsme rádi tam, kde jsme. Tak široký náš kádr zase není. Na třetí místo se nevidíme, ale naštvaný na hráče zase jsem, když si to dvakrát po sobě takhle zkazíme," líčil Kozel.

„Porážku si v týdnu rozebereme. Čeká nás i pohár se Spartou, takže v březnu půjdou zápasy v rychlém sledu," poukázal Gedeon.

V příštím kole Dukla zkusí uspět na horké půdě v Mladé Boleslavi. „Vidíte, že je vcelku jedno, s kým hrajeme. Je to o nás. Lépe nám vyhovují týmy, které hrají fotbal ve větším počtu, jako Olomouc nebo Teplice. Ne proti těm, co zalezou - i to se ovšem musíme naučit. Musíme se zlepšit, pak můžeme mít úspěch s kýmkoliv," vyhlásil Kozel.

Reklama