Hlavní obsah

Rok se v lize netrefil, právě Krejčího dublér Přikryl skolil Plzeň

Praha

Štěstí přeje připraveným, libují si po nedělním večeru na Letné. Kdyby měl trenér fotbalistů Sparty k dispozici kompletní kádr, Tomáš Přikryl by nedělní ligový šlágr s Plzní začal téměř jistě na lavičce. Ale že dál chyběl reprezentant Ladislav Krejčí, ukázal Vítězslav Lavička na reprezentanta do 21 let. A právě Přikryl pak jediným gólem vyprodaný šlágr rozhodl a výrazně přiblížil Spartu k titulu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Tomáš Přikryl byl hrdinou bitvy s Plzní.

Článek
Fotogalerie

Březnové 19. kolo je pro něj magické. Téměř na den před rokem dal gól Jablonci (2:2), od té doby se Tomáš Přikryl v lize netrefil. V neděli večer ovšem proměnil Costův centr, Sparta porazila nejbližšího pronásledovatele 1:0 a utekla mu již o osm bodů.

„Že budu hrát místo Ládi, jsem se dozvěděl ráno v den zápasu. Nebál jsem se. Věděl jsem, že zápas bude mít skvělou atmosféru, takže jsem se hrozně moc těšil," líčil hrdina zápasu.

Trenér Vítězslav Lavička si může libovat, že na reprezentanta do 21 let vsadil. „Za Krejčího jsme měli nachystané dvě varianty, s Přikrylem se jevila jako nejvhodnější. Chtěli jsme vyloženě rychlostní typ hráče. Tomáš dal vítězný gól, svojí hrou a pracovitostí pomohl týmu, že jsme úspěšní. Takže spokojenost," pochvaloval si Lavička.

Jsou na správné cestě

Přikryl přitom v lize střelecky mlčel dlouhý rok. „Ani nevím, kdy jsem dal naposledy gól. Jenom jsem věděl, že pauza byla opravdu dlouhá. Tak doufám, že mě to teď nakopne a brzy přijdou další branky," přeje si.

Jeho týmu dokonale vyšel záměr udeřit hned na začátku. „Chtěli jsme na soupeře vletět. Celý tým zahrál fantasticky," vyprávěl Přikryl.

Sparta teď díky trefě talentovaného záložníka vede před Plzní již o osm bodů. Mistrovský titul má blíž a blíž. „O titulu ještě nechci mluvit, do konce ligy zbývá ještě hodně kol. Ale jsme na správné cestě. Vyhráli jsme důležitý zápas a musíme makat dál," podtrhl Přikryl.

Reklama

Související témata: