Hlavní obsah

Šuralovi v Liberci chybí tradiční parťák Rambo. S cizinci nejsem tolik sehraný, tvrdí

Liberec

Do pěti těžkých zápasů v součtu Evropské ligy a české nejvyšší soutěže v jarní sezóně nastoupilo v dresu libereckého Slovanu už dvacet fotbalistů. Kromě osvědčeného kapitána Radoslava Kováče je druhou stálicí možná trochu nečekaně ofenzivní záložník Josef Šural. Nejen, že nechyběl na hřišti ani minutu, ale na dosavadní bilanci týmu se podílel i jedním vstřeleným gólem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký záložník Josef Šural (vlevo) v souboji s Alešem Schusterem ze Zbrojovky Brno.

Článek

„V evropské soutěži jsme skončili se ctí a v domácí lize se držíme v kontaktu se třetím místem v tabulce. Je to příznivé postavení a věřím, že na něm chvilku ještě vydržíme. Lákají nás znovu poháry. Uvidíme, co na naši snahu odpoví ostatní týmy," prohodil Šural, jehož těší jarní zisk sedmi ligových bodů. Z toho šest nastřádal Slovan v posledních dvou kolech po vyřazení z Evropy.

„Jsme rádi, že jsme výhrou nad Brnem potvrdili předešlé vítězství v Jihlavě. Až teď jsme docenili jeho význam, když Jihlava následně vyloupila pražskou Duklu. Takže body z Vysočiny mají velkou cenu. Ale mohli jsme mít devítibodový jarní rozjezd, kdybychom nepřišli o vítězství nad Mladou Boleslaví v poslední minutě," ohlížel se fotbalista.

V čem by podle něj měla být hlavní zbraň Slovanu do dalších bojů? „Myslím, že jsme změnili přístup. Byly asi zápasy, kdy jsme si v jejich průběhu říkali: nějak to půjde, nějak se to udělá. Ale takhle se fotbal už nehraje. I proti papírově slabším soupeřům musíme být koncentrovaní na sto procent," uvědomil si Šural.

Parťák Rambo mu chybí

Až dosud tvořil ve fotbalové kariéře nerozlučnou dvojici s Michaelem Rabušicem. Společně hráli za Brno a společně pak před několika lety přestoupili do Liberce, kde jejich herní spolupráce ku prospěchu obou zdárně pokračovala. Letos v únoru ale Rabušic odešel do Itálie a Šural zůstal pod Ještědem bez parťáka.

„S Rambem, jak Michaelovi přezdíváme, jsme byli spolu na pokoji skoro tři roky. Chybí mi nejen po kamarádské, ale i fotbalové stránce. Na hřišti toho hodně odpracoval, někdy až za dva útočníky. A při šancích byl Rabušic tam, kde má střelec být. Takže nám v koncovce schází," přiznal záložník, který si musí zvykat na součinnost s novými útočníky.

„Nejsme ještě tak sehraní při centrech. Kevin Luckassen je tady krátce a třeba zapomene jít do volného prostoru. Ale už dal gól Brnu, a taky Jevgen Budnik už skóroval při remíze v Alkmaaru. Je dobře, že se postupně prosazují, byť to bude k ideálnímu projevu asi dalších pár zápasů trvat. Věřím, že půjdou ještě herně nahoru," řekl Šural na adresu zahraničních posil.

Reklama

Související témata: