Hlavní obsah

Před naší bránou to smrdělo gólem, přiznal Hušbauer

Praha

Hektické nastavení nedělního jarního šlágru Gambrinus ligy protrpěl záložník Sparty Josef Hušbauer už na lavičce. V utkání s Plzní sice svoji gólovou sbírku nerozšířil, byť se dostal do dvou slibných situací, ale v boji o korunu krále ligových střelců se drží dál. S výhrou nad Viktorií byl maximálně spokojený.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Josef Hušbauer.

Článek

Z kabiny domácích se po utkání ozývaly mohutné oslavy. Bezalkoholové. Vypadalo to, jako by sparťané už slavili mistrovský titul. „To zdaleka ne! Máme sice náskok osmi bodů a lepší vzájemné zápasy, ale zbývá ještě jedenáct utkání, což je hodně. Pochopitelně jsme měli obrovskou radost. K titulu máme dobře nakročeno. Doufám, že tu cestu za splněním mistrovského přání zdárně dokončíme,“ přál si sparťanský záložník.

Nikoho nepodcení

Nedávná historie pamatuje, že Sparta na jaře promrhala šestibodový náskok a šokujícími ztrátami přišla o titul. „Pamatujeme si to až moc dobře. Určitě žádného soupeře nepodceníme. Soustředíme se jen na sebe. Nic jiného nepotřebujeme. Pravdou je, že o titul se můžeme připravit jen my sami,“ konstatoval Hušbauer.

Sparta měla velmi povedený začátek zápasu. „To také rozhodlo. Dali jsme brzy gól a hráli to, co jsme chtěli. Měli jsme i další šance. V úvodu druhé půle nás paradoxně zaskočila červená karta Hořavy. Nebyli jsme na takový moment připravení. Škoda, že jsme nepřidali druhý gól, který by nás uklidnil, a bylo by hotovo. Šancí jsme měli i po změně stran dost. Takhle to byly nervy až do konce,“ vrátil se k utkání Hušbauer.

A netajil se ani tím, jaké prožíval nervy: „Hrozné. Zbytečně jsme se trápili. V závěru jsme při tlaku Viktorie udělali dva zbytečné fauly a před naší bránou to hodně smrdělo gólem. Naštěstí tam nespadl. Byla by to hrozná škoda přijít o tohle vítězství. Místo, abychom si hřiště proti devíti roztáhli, závěr jsme si zkomplikovali,“ přiznal s tím, že v sobotu v Příbrami chtějí sparťané bodovat naplno a žádné komplikace nepřipustit.

Reklama