Hlavní obsah

Klokany přebírá Klusáček. Zástupci klubu jednali i s Haškem!

Bohemians 1905 byli bez trenéra pouze několik hodin. Včera dopoledne byl pro neuspokojivé výkony odvolán Jozef Weber, v podvečer už management fotbalového klubu oznámil jeho nástupce Luďka Klusáčka.

Foto: Jan Tauber

Luděk Klusáček.

Článek

„Luděk se těší velmi dobrému jménu, věříme, že svoje kvality prokáže a bude úspěšný. Chceme vtisknout týmu nový impulz, věříme, že jmenování nového trenéra je jedinou možnou variantou," řekl sportovní ředitel Bohemians 1905 Tomáš Požár.

Bývalý asistent národního týmu má před sebou těžký úkol, zachránit „klokany" v Gambrinus lize. Tým se potácí na posledním místě, čtyři body na nesestupovou příčku. Poprvé jej zástupci klubu kontaktovali dnes dopoledne, pár okamžiků poté, co byl odvolán dosavadní kouč Weber.

„Otázku nového trenéra jsme opravdu řešili až poté, co jsme si na úrovni představenstva vyhodnotili, že ke změně dojde," podotkl Požár. Kromě Klusáčka „klokani" jednali i s jinými trenéry, Požár však nechtěl být konkrétní. „Měli jsme okruh jmen, o kterých jsme přemýšleli, se kterými jsme jednali, vzniklo z toho jméno Luděk Klusáček. Víc konkrétní nebudu," sdělil Požár.

Podle zdroje sport.cz byli ve hře zajímavá jména. Kromě Klusáčka také Miroslav Beránek, Miroslav Koubek a dokonce i bývalý svazový šéf Ivan Hašek.

Reklama

Související témata: