Hlavní obsah

Slavia vyhrála v Brně a posunula se na druhé místo

BRNO

Fotbalisté Slavie Praha vyhráli v dohrávce 18. kola první ligy v Brně 1:0 a po necelých dvou měsících se vrátili na druhé místo v tabulce. Před Teplicemi jsou díky lepšímu skóre. Brňané si porážkou značně zkomplikovali boj o záchranu v soutěži. Jedinou branku utkání vstřelil ve 37. minutě Vlček.

Článek

Domácí hráči povzbuzení vítězstvím v Příbrami drželi s favorizovanou Slavií krok zhruba dvacet minut. Do základní sestavy Brna se po doléčení zranění už vrátil Siegl, jenž se objevil na nezvyklém místě na levé straně středové řady. Roli tvůrce hry dostal teprve devatenáctiletý Holek. Slavia v úvodu do útoku příliš nepospíchala, zaměřila se na bránění. Brňané se ale navzdory mírné územní převaze do vážnější šance nedostali.

Po dvaceti minutách zařadila Slavia vyšší rychlostní stupeň a začala častěji útočit. První vážnější příležitost Pražanů odvrátil v poslední chvíli Radek Mezlík, jenž stačil ukopnout míč Vlčkovi. Vzápětí zahrozila dvojice útočníků Slavie podruhé, po Vlčkově přihrávce hasil nebezpečí brankář Václavík. O minutu později měl hodně práce s tím, aby Sedláčkovu střelu, kterou tečoval Večeřa, vytáhl nad břevno. Přehlídku nevyužitých šancí Slavie v této fázi zápasu uzavřela po Vlčkově přihrávce tvrdá střela Fořta z patnácti metrů. Václavík míč neudržel, nabíhající Švec ale odražený míč poslal daleko vedle branky.

Na deset minut si Slavia vydechla a ve 37. minutě udeřila mnohem přesněji. Po autovém vhazování se dostal k míči Fořt, na jeho centrovaný míč se marně natahoval obránce Baláž a za ním stojící Vlček pohodlně poslal hlavou míč vedle bezmocného Václavíka do sítě.

Na nepříznivý stav se pokusil trenér Brňanů Kotrba o přestávce zareagovat přeskupením středové řady. Večeřu vystřídal Musil a Siegl se zkraje zálohy přesunul do středu pole k Holkovi. Tlak Slavie se tímto tahem podařilo otupit, ovšem hře domácích fotbalistů dominovala pouze snaha, která často přerůstala do křečovitosti. Domácí si mnoho příležitostí k vyrovnání nevypracovali. V 64. minutě se míč odrazil ke Švancarovi, jenž z hranice velkého čtverce přestřelil branku.

V závěrečné čtvrthodině ještě vyzkoušel Kováčika střelou z 25 metrů Siegl, ale podobně jako Zelenka nůžkami mířil přímo na brankáře Slavie. Tři minuty před koncem se Kozáčik vyznamenal, když vyrazil Sieglovu střelu k tyči. V závěru už Slavia tlak Brňanů přečkala a cenné jednobrankové vítězství ubránila.

1. FC Brno - Slavia Praha 0:1 (0:1)
Branka: 37. Vlček. Rozhodčí: Jára - Filípek, Chytil. ŽK: Musil - L. Došek, Bejbl, Hrdlička. Diváci: 3270.
Brno: Václavík - Baláž, Trousil, R. Mezlík, Had - P. Mezlík (64. Schuster), Holek, Večeřa (46. Musil), P. Siegl - Zelenka, Švancara (80. Kroupa). Trenér: Kotrba.
Slavia: Kozáčik - L. Došek, Latka, Holeňák, Zbončák - Švec, Gedeon, Bejbl, Sedláček (90. Koloušek) - Fořt (78. Kuka), Vlček (85. Hrdlička). Trenér: Jarolím.
Tabulku a statistiky ligy najdete ZDE

Reklama

Související témata: