Hlavní obsah

Zraněný slávista Boudjemaa by měl být na Znojmo připraven

Slávistický fotbalista Damien Boudjemaa by měl být po ostrém zákroku teplického Milana Matuly v pondělním duelu připraven nastoupit k pátečnímu utkání první ligy proti Znojmu. Vyšetření nakopnutého kotníku neukázalo vážnější poranění.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný slávista Damien Boudjemaa při ligovém utkání v Teplicích.

Článek

"Noha mě po pondělním utkání samozřejmě bolela, ale věřím, že budu připraven," uvedl pro slávistické internetové stránky osmadvacetiletý Boudjemaa.

K incidentu došlo v 84. minutě pondělního duelu, kdy Matula zakřižoval Boudjemau a ostře mu přišlápl kotník. Francouzský záložník musel po tvrdém faulu vystřídat, Slavia pak v závěru inkasovala v oslabení bez vyloučeného Marcela Gecova.

Matulovým zákrokem se bude zabývat disciplinární komise. Šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková uvedla, že teplický kapitán mohl být za faul vyloučen, sudí Martin Nenadál mu neudělil ani žlutou kartu.

Matula si už v minulosti připsal několik ostrých zákroků, v roce 2009 například dostal trest na osm zápasů za to, že v duelu s Plzní udeřil loktem Petra Jiráčka. Sám Matula je prý zdrcený z reakcí fanoušků. "Jeho adresa se totiž objevila na internetu a jeho rodině už několik lidí vyhrožovalo. Nechci tvrdé zákroky nijak omlouvat, ale tohle chování mě moc mrzí," řekl teplický trenér Zdeněk Ščasný.

Reklama

Související témata: