Hlavní obsah

Piták zařídil Pastoorovi vítěznou premiéru v Edenu, Teplice remizovaly v Jihlavě

oc, dosSport.cz
Aktualizováno

Záložník Karel Piták vstřelil v utkání 20. kola Gambrinus ligy proti Znojmu dva góly a zařídil tak vítěznou domácí premiéru trenérovi Pastoorovi. Sešívaní zvítězili 2:1. Ve druhé pátečním utkání remizovaly favorizované Teplice na hřišti Jihlavy 1:1.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Karla Pitáka ze Slavie stínuje Miloš Reljič ze Znojma.

Článek
Fotogalerie

Na vysoké vítězství nad Jabloncem nedokázali navázat hráči Znojma, kteří chtěli znepříjemnit domácí premiéru slávistickému trenérovi Pastoorovi. Domácí ale byli aktivnějším týmem a za svou snahu byli odměněni šest minut před koncem první půle. Navrátilec do sestavy Nitrianský nacentroval z pravé strany. Míč sice přeplachtil Necida, ale dopadl přesně před dobíhajícího Pitáka, který otevřel skóre.

Domácí dominovali i ve druhé půli, přesto inkasovali. Mudra parádní uličkou uvolnil Crnkiče, který udělal kličku Čontofalskému a po střele z velkého úhlu poslal přes břevno a tyč balón do brány. Domácí se ale nevzdali. Deset minut před koncem se šikovně uvolnil v pokutovém území Boudjemaa, odcentroval a hrdina zápasu Piták se prosadil podruhé - tentokrát hlavou. Slavia poskočila dokonce na 9. místo, bod před Znojmo.

Bod Teplicím zachránil Nivaldo

Jihlava v minulém kole nečekaně hladce zdolala Duklu. A ani proti třetím Teplicím nezačala Vysočina vůbec špatně. Už ve 13. minutě přenechal Harba míč Jungrovi, ten ve vápně našel Karlíka, který poslal balón do odkryté brány.

Teplicím se v předchozích vzájemných zápasech proti Jihlavě dařilo, ve čtyřech utkáních jí vstřelily nejméně tři branky. Tentokrát se však Severočeši prosadili jen jednou. O gól se hlavou postaral Nivaldo. Hosté se snažili zápas otočit, ale Salami v největší příležitosti bránu těsně minul.

Reklama